Emine Hoca’ya destek olunmalı

26 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Zor günler geçiriyoruz. Gündemimiz ‘olumsuz ve karamsar’ şeylerle dolu.
Terör dört bir yanımızı sarmış durumda. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ruh halimizi alt üst etti. Toplum olarak psikolojik ‘yardıma’ muhtaç durumdayız. Bu kendi başımıza aşabileceğimiz bir durum değil!
Öylesine sarsıldık ki uzun süre kendimize gelemeyiz.
Öte yandan terör örgütleri de boş durmuyor. Her gün şehit veriyoruz. Üçer, beşer ölüyoruz… Gaziantep’te olduğu bazen de ‘toplu’ halde ölüyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ise şüphesiz ‘ölümden’ beterdi.
Tüm bu olup bitenden daha kötü ve acı bir şey varsa o da terörün yarattığı/dayattığı gündeme teslim olmamız. Bu kuşatmayı, bu kıskacı, bu ruhumuzu sıkan gündemi değiştirmek zorundayız.
Zor olsa da başka şeyler konuşmalıyız. Başka şeyler tartışmalıyız.
Bir yandan her türlü terörle mücadele ederken öte yandan ‘güçlü ekonomi, gerçek demokrasi ve tam bağımsız hukuk’ için mücadele etmeliyiz.
Kurtuluşumuz bunlara bağlı…
Yeniden güçlü ve büyük Türkiye bu kriterlerden geçiyor. Aşımızı büyütmeli, herkesin kendini ifade edebildiği bir ülke olmalıyız. Ve elbette büyük yara alan ‘eşitlik’ duygusunu yeniden inşa etmeliyiz.
Hangi konumda olursak olalım bunlar için çabalamalıyız. Gündem değiştirme gücü olanlar bizi bu cendereden kurtarmalı. İktidarın bu konuda biraz zayıf kaldığını düşünüyorum. Elbette istisnai davrananlar da var.
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay onlardan biri. Süreci çok doğru bir stratejiyle yürütüyor. Bir yandan hainlere gözdağı, millete güven verirken diğer yandan terör gündemine teslim olmuyor.
Ekonomiyi gündeminden düşürmüyor.
Meclis kapanır kapanmaz soluğu Eskişehir’de aldı. Ekonomi profesörü olan Emine Hoca, yeni çıkan ya da değiştirilen yasalar hakkında iş dünyasını bilgilendirmeye başladı. Bunun için kitapçık bile hazırlatmış.
Esnaf Odaları Birliği’ni, Sanayi Odası’nı ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Son durumu anlattı, daha çok dinledi. Hedeflerimizi hatırlattı, moral verdi. Darbenin ekonomiye zarar veremediğinin altını bir kez daha çizdi.
İktidar temsilcileri Emine Hoca’nın bu hamlesine destek olmalı. Ne yapıp edip ‘ekonomiyi’ yeniden bir numaralı gündem yapmalıyız. Terörün rezilliği ya da ihanetin ayrıntıları değil yatırımlar, hizmetler konuşulmalı.
2023 Hedefleri’ni konuşmalıyız…
İktidar elindeki onca medya gücüne rağmen terörün gündemine teslim oluyor. Gündemi ‘biz’ belirlemeliyiz. Kötü şeyleri, olumsuz gelişmeleri, negatif durumları konuşa konuşa içimiz karardı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi