İyi Partili Gürol Yer'den YSK'ya sert çıkış: Bin 44 TL ödenmedi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İyi Partili Gürol Yer'den YSK'ya sert çıkış: Bin 44 TL ödenmedi!
A
a

31 Mart yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin ücretleri ödenmeye başladı. Fakat ücretlerin belirlenen bin 44 TL yerine 696 TL ücret verildiği öne sürüldü. İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer YSK’nın bu konuda açığa düştüğünü ifade ederek, ücretlerin duyurulan miktara tamamlanmasının elzem olduğunu dile getirdi.

Sütiş Eskişehir
İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer her hafta Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında bu kez 31 Mart yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin alacağı ücreti gündemine aldı. Başkan Yer, seçim sürecinin geçmesiyle birlikte sandık görevlisi ücretlerinin devlet bankası eliyle ödenmeye başladığını fakat belirlenen rakamların verilmediğini öne sürdü. Konuyla ilgili YSK’yı eleştiren ve YSK’nın bu konuda açığa düştüğünü belirten Yer, Eskişehir’de 11 bin 780 kişinin, Türkiye genelinde 1 milyon 34 bin 30 kişinin mağdur olduğunu söyledi.

BİN 44 TL YERİNE 696 TL ÖDENDİ

Yer, “Seçim süreci yaşandı geçti ve geçtiğimiz hafta itibarıyla sandık ücretleri bir devlet bankası eliyle ödenmeye başlandı. Ancak ilk andan itibaren sandığa yazdığımız, parti üyelerimiz ya da gönüllü vatandaşlarımız bir sürpriz ile karşılaştılar. Biz dahil herkes bu durum karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadık. Basında yayınlanan ve YSK Tarafından bir karşı açıklama ya da düzeltme gelmeyen 1.044 TL ücret yerine 696 TL ücret ödemesi yapılmaya devam etmektedir. Kesinlikle ve kesinlikle YSK bu konuda bir açığa düşmüştür. Basında çıkan diğer görevlendirmelerin ücretleri aynen ödenmiş ve ödenmektedir. İlçemizdeki 974 sandıkta görevli 4 bin 870 siyasi parti temsilcisi bundan mağdurdur. İlimizde 2 bin 356 sandıkta görevli 11 bin 780 hemşehrimiz bu uygulamadan mağdurdur. Türkiye Geneline vurduğunda 206 bin 806 sandıkta 1 milyon 34 bin 30 kişi mağdurdur. Bunun duyurulan miktara tamamlanması elzemdir, gereklidir, haktır, hukuktur” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi