Başkanı değil ES ES'i desteklemeli

23 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'a başkan arıyoruz. Sakin ve etraflıca bir tartışma yapmalıyız. Bu süreçte yapacağımız bir yanlış, takımı sonu bilinmeyen maceralara sürükler. Allah korusun 'amatöre kadar' düşeriz. Şakası yok... Futbolun gerçeği bu. "Taraftar şöyle büyük, mazimiz böyle şanlı" bir noktadan sonra avuntu oluyor.
İşte bu sezon... Taraftar son saniyeye kadar görevini yaptı. Aylar öncesinden direniş başlattı, her şeyi içine attı. Sonuç; taraftar Süper Lig'de kalırken takım PTT 1. Lig'e düştü.
Neyse bunları başka zaman uzun uzun yazarız, konuşuruz.
Şimdi gündemimiz çok başka. Daha doğrusu başka olmalı. Mesut Hoşcan bile gündem olmamalı. Onun da acelesi yok! Zaten herkes diyeceğini dedi. Başkan Hoşcan da 'cezasını' fazlasıyla çekti, çekiyor.
Şu anda sakin bir kafayla geleceği planlamalı.
Takımı 'düştüğü gibi çıkaracak' bir başkan ve ona destek verecek gerçek, yetenekli, futbol bilgisi olan ve şehirle barışık yöneticiler bulmalıyız.
Peki böylesine kritik bir süreçte başkan kim olmalı?
Halil Ünal'ın ismini gündeme getirenler var. Twitter'dan anket düzenledim. "Halil Ünal Eskişehirspor Başkanı olsun mu?" diye sordum. Oy veren 642 kişiden yüzde 55'i 'hayır' dedi. Bundan iki sonuç çıkardım. Tüm yaşananlara rağmen Ünal'ın hala camiada bir karşılığı var. Öte yandan Ünal'ın muhtemel başkanlığının camiayı ikiye böleceği muhakkak.
Bu durum 'birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyacağımız' önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılara neden olabilir. Eskişehirspor'u "Halil-Mesut" ikileminden, sıkışmışlığından kurtarmak gerekiyor.
Bu noktada Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri'nin ankete yaptığı yorumlar camianın nabzı adına önemli ipuçları veriyor. Diri "Halil'den başka adam mı yok? Neden Nebi Hatipoğlu demiyorsunuz?" diye soruyor.
Diri'nin yorumu sekiz yıl önce takımı Süper Lig'e çıkaran Hatipoğlu ismini gündeme getirdi. Aslında Hatipoğlu ismi hep gündemde. Bir kere, adı hiçbir olumsuzluğa karışmadı. Hatipoğlu, iddia boyutunda dahi olsa herhangi bir sıkıntıyla anılmadı. Nebi Bey hakkında olumsuz görüş bildiren kişi sayısı da yok denecek kadar az. Önümüzdeki günler için çok önemli bir sermaye...
Eskişehir Basket'in Başkanı, başarılı sanayici Sinan Özeçoğlu'nun adı da başkanlık için geçiyor. Hatipoğlu kadar popüler olmasa da kendisini tanıyanlar 'görevden kaçmaması için' uğraşıyor.
Başka isimler de gündeme gelebilir ama an itibariyle camianın gönlündeki isimler Hatipoğlu ve Özeçoğlu.
Bu süreçte en kritik nokta ise iktidar temsilcilerinin tutumu. Başkanlık sohbetleri yapılırken "İktidar ne der?" cümlesi çok sık geçiyor. Hatta iktidar temsilcilerinden isim bile veriliyor. Sohbetlerde "O isim ne der, destek verir mi, gönlünü edebilir miyiz" gibi cümleler duyuyorum.
İktidar partisi elbette sürecin içinde olacak ama sahaya inmemeli! Desteğini 'tribünden' vermeli... Sonuçta 'ilçe başkanı değil', ES ES'e başkan seçiyoruz. İktidar, kamuoyunun desteğini almış, delegeden onay almış birine destek olmalı. Kişisel hesaplar devreye girer, eski defterler karıştırılırsa takım felakete sürüklenir. Kısacası iktidar şunu veya bunu değil, takımı desteklemeli.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi