Yıldırım’a yapılan saldırıyı kınadılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yıldırım’a yapılan saldırıyı kınadılar
A
a

Dün akşam saatlerinde evinin önünde saldırıya uğrayan Yazı İşleri Müdürümüz Cihan Yıldırım'a karşı yapılan saldırıyı kınadılar.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Gazetesi Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım önceki akşam evinin önünde  iki kişi tarafından yumruklu saldırıya uğraması büyük tepki topladı.  Yaşanan bu saldırı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri tarafından şiddetle kınandı. 

Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürümüz Cihan Yıldırım yazdığı bir yazıdan dolayı önce sözlü tehdide sonra da evinin önünde iki kişinin tehdidine ve yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı sonrası emniyet güçleri faillerin bulunması için çalışma başlatırken; milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri yayımladıkları mesajlarla saldırıyı sert bir dille kınadı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel Başkan yardımcısı Ruhsar Demirel ise, Yıldırım’ı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Avcı, faillerin en kısa sürede yakalanacağını umduklarını söyledi.  

ÇGD SALDIRIYI KINADI 
Bir kınamada Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi’nden geldi. Dernek Başkanı Can Hacıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Anadolu Gazetesi yazı işleri müdürü meslektaşımız Cihan Yıldırım’a yapılan yumruklu saldırıyı kınıyoruz.  Sadece gazetecilik görevini yapan meslektaşımız Cihan Yıldırım’a yapılan saldırı, basın özgürlüğüne yapılmıştır. Saldırganın  ve ona yardım edenlerin, azmettirenlerin en kısa sürede yakalanarak gerekli cezanın verilmesini  yetkili makamlardan bekliyoruz. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Her gazeteci de kalemine bağlı alarak, görevini yapar. Gazeteciye saldırının çağ dışı bir anlayışın eseri olduğuna inanıyoruz” dedi. 

ESKİŞEHİRSPOR: SALDIRI TÜM BASINA YAPILDI 
Eskişehirspor’da resmi sitesinden yayımladığı mesajla saldırıyı kınadı. Eskişehirspor Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım evinin önünde iki kişinin tehdidine ve yumruklu saldırısıya uğradığını, üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Saldırının yalnızca Cihan Yıldırım’a değil, tüm basın özgürlüğüne yapıldığını biliyor, bu çirkin saldırıyı, zorbalığı en şiddetli şekilde kınıyor, değerli gazeteci Cihan Yıldırım’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi. 

İşte saldırıyı kınayan mesajlar: 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım 'a evinin önünde barbarca yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Eskişehir Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım evinin önünde saldırıya uğradı. Nefretle kınıyor, geçmiş olsun diyorum. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Cihan Yıldırım’a saldırı basın ve ifade özgürlüğüne saldırıdır. Failler yakalanıp adalete teslim edilmelidir.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer: Eskişehir Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım evinin önünde saldırıya uğradı. Nefretle kınıyor, geçmiş olsun diyorum.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Gazeteci dostum Cihan Yıldırım evinin önünde saldırıya uğradı. Bu vandallığı nefretle kınıyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım'a evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıyı kınıyorum. Faillerin bir an önce yakalanması temennisiyle Sayın Yıldırım'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Cihan Yıldırım'a yapılan saldırıyı kınıyor. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım'a evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıyı kınıyorum. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Eskişehir'in değerli gazetecilerinden, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Geçmiş olsun. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Evinin önünde saldırıya uğrayan Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müd. Cihan Yıldırım'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi