YHT tartışmalarına yeni açıklama: "Eskişehir o projede yoktu"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YHT tartışmalarına yeni açıklama: "Eskişehir o projede yoktu"
A
a

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan Eskişehir kamuoyunda son günlerde gündem olan Ankara-İzmir arası hızlı tren projesi ve Nebi Hatipoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ayşen Gürcan'ın konuya olan bakışı ve açıklamaları...

Sütiş Eskişehir

Eskişehir kamuoyunda son günlerde gündem olan Ankara-İzmir arası hızlı tren projesinde, Eskişehir’in güzergah içinde olmamasıyla ilgili açıklamalar yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Bu proje zaten 5 yıldır bilinen bir proje. Eski bir proje ve eskisinde de hiç yoktu Eskişehir. Yani şimdi gündeme getiriliyor sanki Eskişehir varmış da çıkartılmış gibi. Hiçbir zaman yoktu. Ama Bursa-Gemlik ki onu konuştuk hem Ulaştırma Bakanımızda hem Strateji Başkanımızda. Çok önemsiyoruz onu. Eskişehir'in zaten çok hızlı tren, yük trenlerini taşıyan bir ray sistemi yok, sadece yolcu taşıyor. Bizim daha çok yük taşıyacak konvansiyonel bir araca ihtiyacımız var. Hızlı tren diyoruz onlara da ama çok hızlı değil. Yani onların ray sistemi biraz farklı ve de limana ulaşacak, ki buna hem Strateji Başkanı hem Ulaştırma Bakanımız zaten çok sıcak baktılar. Zaten planın projesi hazırlanmış daha öncesinden. Biz bunu önemsiyoruz ve yatırım programına da gireceğine de inanıyoruz. Sadece Eskişehir için değil birçok limana ulaşmasında birden fazla proje Dünya Bankası'ndan da destekli yapılacak. Eskişehir sanayisinin çok değerli olduğuna inanıyorum. Yani üretimine baktığınızda, alanlarına baktığınızda, yani başka iç Anadolu kentlerinde olmayan bir şey bu. Üretim alanları, teknik alanlar, hani bir ambalaj değil. Ara sanayi, uçak parçalarının üretildiği, motorun üretildiği, yüksek teknoloji gerektiren ürünler. Ve öyle ki bu da Eskişehir'i bir de hem ulaşım açısından da dedim ya, Eskişehir doğu, batı, kuzey, güney arasında bir kavşak. Biz OSB'lerin sayısı da artsın istiyoruz. Kentin o yoğunluğunu yayacak, yeni OSB alanlarıyla bence ve yeni spesifik üretim alanlarıyla, katma değerli üretim alanlarıyla. Eskişehir'in AR-GE’si de var, üniversiteleri var. Mühendislik bölümleri var. Yani sanayi okul iş birliğinde uygulanabilecek bir alan. Benim zamanımda da burada meslek liseleri çok kaliteliydi. Uçak meslek lisesi vardı, motor meslek lisesi vardı. Ve hala mesleki eğitiminin lise düzeyinde ki o kadar kat sayı şeyine rağmen, baskılarına rağmen, şu an meslek liselerinde, burada altın çağın yaşanabileceği bir kent” dedi.

“NEBİ BEY AK PARTİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”

Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti'ye katılmasında çokça ismi geçen Gürcan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:“Aslında öyle değil. Bu işin içinde İl Başkanımız ve Fatih Bakanımız da vardı. Yani bizim kontrolümüzde ve planlanmış bir şekilde geçmedi. Ama Nebi Bey AK Parti için çok büyük bir kazanımdır, ben çok memnunum. Kendisini tanıdığıma da memnunum ve gelecekte de büyük bir siyasi aktör olacağına da inanıyorum. Bu noktada hatta kendisine de söyledim, ‘Bana yol arkadaşı olmanız benim açıma tabii bir kazanım ama senin için çok büyük bir kazanım’ çünkü ben yaşça ondan büyüğüm. Dolayısıyla Nebi Bey olayı akışla ilerledi. Ben tek başıma belirleyici değildim ama üzerime düşen sorumluluktan da geri kaçmadım. Bir de bizim partimizin istişare kurulları vardır. En başta da Sayın Cumhurbaşkanımız vardır. Ve bu tür girişimlerde kendisiyle diyalog kurmadan asla girmem, inisiyatif almam. Bir istişareyle alırım. Çünkü bir süre sonra sizin üzerinize kalabilir. Ama siyaset zaten kişi işi değildir. Toplu iştir. Yani beraberliğin bir camia olmanın işidir.”
 

Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi