YAZ AYININ VAZGEÇİLMEZİ YER KİRAZI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YAZ AYININ VAZGEÇİLMEZİ YER KİRAZI
A
a

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı bu günlerde, güneşin ciltte oluşturabileceği zararlardan korunmak isteyen vatandaşlar, içindeki kimyasal maddeler sebebi ile çoğunlukla Çin’den ithal edilen ’Yer Kirazı’nı tüketmeyi tercih ediyor. 

Sütiş Eskişehir
Kleopatra’nın hazinesi olarak da bilinen yer kirazı, içerdiği karoten maddesi sayesinde cilt hücrelerindeki olumsuzluklara karşı koruyan, cilt kanserine engel olan bir meyve. Eskişehirli deneyimli aktar Ali Atılkan, artık insanların sağlıklı yaşam için doğal yöntemleri kullanmak konusunda bilinçlendiğini belirtiyor ve özellikle yaz aylarında güneşe karşı koruyucu özelliği sebebiyle yer kirazının insanlar tarafından yoğun olarak talep edildiğini ifade ediyor. Bu meyvenin diğer faydalarına da dikkat çeken Atılkan, “Bu özelliğinin yanı sıra yer kirazı, deri, şeker, kalp, verem ve idrar yolu hastalıklarının tedavisinde uzun yıllardır kullanılan bir bitkidir. Kandaki fazla ürik asidin atılmasına yardımcıdır. Bu nedenle Gut hastalığının tedavisinde bilinen en doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan bir meyvedir. Sadece meyveleri değil aynı zamanda kökleri ve yeşil kısımları da bazı ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bitkinin köklerinde ve yeşil kısmında 8 ayrı alkoloid bulunur. Elde edilen alkoloidler, bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmak üzere sanayide değerlendirilirler. Yer kirazı, C, B1, B2, B3, Keroten gibi bir takım vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. Potasyum içeriği bakımından zengin meyvelerden biridir. Yine önemli miktarlarda B vitamini içerir. Daha olgun meyvelerin daha yüksek miktarlarda karoten taşıdığı bilinmektedir. Bu meyve besin değerlerinin çok yüksek olması ve içeriğindeki kalsiyum nedeni ile özellikle okul öncesi çocukların beslenmesinde tavsiye edilir” şeklinde belirtiyor.

Son yıllarda ülkemizde de üretimi yapılmaya başlanan yer kirazı, yeterli seviyede üretilmemesi sebebiyle yoğunluklu olarak Çin’den ithal ediliyor. Yer kirazının kilo fiyatı 20 lira civarında. Uzmanlar ve aktarlar yaz aylarında günde bir avuç yer kirazı tüketilmesini öneriyor.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi