YAŞ toplantısı 1 saat 20 dakika sürdü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YAŞ toplantısı 1 saat 20 dakika sürdü
A
a

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantı, 1 saat 20 dakika sürdü.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen YAŞ, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanlarından oluştu.

YAŞ üyeleri bir ay sonra yeni yapısı ile ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etti. 

BAŞBAKAN'DAN TERÖR MESAJI

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek ve milli iradeyi tehdit eden unsurları bertaraf etmek için vargücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde işlendikçe siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış için umut kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve her türlü tehdidi bertaraf edecek güçtedir. Bu amaçla YAŞ çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum. Bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

ALBAYLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Geçen hafta Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ağustos ayı içinde bir YAŞ toplantısı yapmayı hedeflediklerini, bu toplantıda özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konuların görüşüleceğini ifade etmişti.

Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, ilk kez 28 Temmuz'da karargah dışında Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanmış, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştı.
Kaynak : Habertürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi