Yabancı cam sanatçıları Eskişehir'i övdü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yabancı cam sanatçıları Eskişehir'i övdü
A
a

Cam sanatının usta isimlerini bir araya getiren 4. Uluslararası Cam Festivali, tüm heyecanı ile Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde devam ediyor. 

Sütiş Eskişehir
Tarihi Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyeleri’nde düzenlenen 4. Uluslararası Cam Festivali’ne İngiltere’den Steven Ciezki, Amerika’dan Colin Webster, Japonya’dan da Nobuyuki Fujiwara sanatçı olarak katıldı. Cam sanatının inceliklerinin anlatıldığı festival, konferans ve Sıcak Cam Üfleme Çalıştayları ile devam ediyor. 4. Uluslararası Cam Festivali’nde Ciezki, Webster ve Fujiwara çalıştay süresince cama hayat verirken, cam sanatının inceliklerini de izleyicilerle paylaşıyor. Cama şekil verirken birbirilerinin çalışmalarını da izleyen Ciezki, Webster ve Fujiwara, çalıştaylarda birbirlerine de sık sık yardım ediyor. Bu anlamda özel açıklama yapan sanatçılardan Steven Ciezki, “Eskişehirliler çok iyi ve cömert” yorumunda bulundu. Festivalin düzenlediği Kurşunlu Külliyesi’ne hayranlığını “Burası çok güzel bir yer” sözleri ile anlatan İngiliz Cam Sanatçısı Steven Ciezki, Eskişehirlilerin çok iyi ve cömert olduğunu vurguladı. “Atmosfer hava burada her şey çok güzel” diyen Ciezki, 4. Uluslararası Cam Festivali’nin sanatçıların bir araya gelmesi ve deneyimleri paylaşması açısından harika olduğunu kaydetti. 

Festivalin insanların bilgilerini ve deneyimlerini paylaşması için çok güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Amerikalı Cam Sanatçısı ve Akademisyen Colin Webster, 4. Uluslararası Cam Festivali’nin cam, kendi hayatları ve tutkular hakkında paylaşımda bulunmak için çok mükemmel bir fırsat olduğunu söyledi. Eskişehir’e daha önce de geldiğini ifade eden Webster, “Bana buraya gelmeden önce 'Eskişehir’e tekrar gelir misin?' diye sorduklarında hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Bence Eskişehir çok özel bir yer. Burası sadece özel bir yer değil, hem güzel, hem özel hem de sanatı destekleyen bir şehir. Oldukça büyük, geniş bir kalpleri var. Dışarıda yürüdüğünüzde herkes çok sıcak ve çok hoşgörülü. Burası benim için güzel bir yer" dedi. 

4. Uluslararası Cam Festivali için Odunpazarı’nda olmanın kendisi için çok heyecan verici olduğunu söyleyen Japonyalı Cam Sanatçısı Nobuyuki Fujiwara,“Burası çok güzel bir yer. Buradaki atmosfer çok güzel. İnsanlar çok kibar ve iyi. Gelişmekte olan sanatı anlamak açısından burada olmak, paylaşımda bulunmak çok güzel. Umarım herkese faydalı olur, herkes eğlenir ve festivalin tadını çıkartır” diye konuştu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi