Valilik önünde 12’nci demokrasi nöbeti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Valilik önünde 12’nci demokrasi nöbeti
A
a

Vilayet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nin 11. gününde de Eskişehirliler alanı doldurdu. Düşünce Platformu Derneği Başkanı Ünal Şakar ve Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu da meydana gelerek Demokrasi Nöbeti’ne destek verdi.

Sütiş Eskişehir
Vatandaşlar, darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.  Vilayet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini kınadı. Demokrasi Nöbeti’ne katılanlar arasında AK Parti Milletvekili Harun Karacan, İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın yanı sıra Düşünce Platformu Derneği Başkanı Ünal Şakar, Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu ve ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş da vardı.
 
BAĞLILIĞIN GÖSTERGESİ
Demokrasi Nöbeti’nin 11. gününde ES TV’ye konuşan AK Parti Milletvekili Harun Karacan, “Meydanlardaki kalabalık 15 Temmuz gecesinden bu yana katlanarak devam etti. Hafta içi olmasına karşın bu kalabalığı ne caddeler ne de sokaklar alıyor. Bu demokrasiye ve milli iradeye bağlılığın bir göstergesidir. Bugün 11. gün 111’inci gün bile olsa Eskişehirliler yine burada olacaklar. Eskişehir halkına ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.
 
KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ
İl Başkanı Dündar Ünlü Türk halkının kahramanlık örneği sergilediğini aktararak, “İnsanlar Türkiye’nin Irak, Mısır ve Suriye olmasını istemiyor. Bu millet ülkesi üzerinde plan yapmasına darbe yapmasına asla ve asla izin vermedi, vermeyecek. Darbe gecesi insanların dik duruşu kahramanlık örneğidir. Oradaki insanları gördükçe onların yerinde olmak istedik” şeklinde konuştu.
 
DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetinin devam edeceğini söyleyerek, “Bu süre zarfı içerisinde ülkede artık her şey yavaş yavaş normalleşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki süreçte paralel yapıya operasyonlar devam edecek. Kamu kurum ve kuruluşlar içine sızan o eşkıyayı temizleyeceğiz. Ülkemizi bundan sonra daha güçlü şekilde inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
 
ŞAKAR: DEMOKRASİ AŞIĞIZ
Demokrasi Nöbeti’ne katılan Düşünce Platformu Derneği Başkanı Ünal Şakar, “Anlamlı bir günde burada bulunmak istedik. Çünkü bizler demokrasi aşığız. Demokrasinin vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Devletimize yönelmiş içerideki ve dışarıdaki hainleri lanetliyoruz. Ülke olarak bir savaşın eşiğine geldik. Çok sayıda demokrasi şehidi verdik. Unutmayalım bu bir uzlaşı rejimidir. Herkesin kişilik haklarına saygılı şeffaf demokrasi bizim vazgeçilmez unsurumuz” diye konuştu.
 
YAŞANLAR BİR MİLAT
Şakar yaşananları milat olarak gördüklerini ifade ederek, “Hiçbir irade hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir. Türk milleti kararlı duruşuyla demokrasiden vazgeçmeyeceğini beyan etmiştir. Türkiye’de bir daha askeri bir ihtilalin asla yapılmayacağının garantisidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir hareket hiçbir ideoloji bunun üzerinde yer alamaz” şeklinde konuştu.
 
MEYDANLARDA TÜRKİYE’Yİ GÖRÜYORUM
Eskişehir Basket'in Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Darbe girişimine halkımız her gece meydanlara inerek cevabını veriyor. Bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Bunu herkese, hep birlikte gösteriyoruz. Meydanlara baktıkça Türkiye’yi görür gibi oluyorum. İstanbul’dan Antalya’sına 79 milyonun görüntüleri var” dedi. Özeçoğlu, “Türk milleti birlik beraberliğini her zaman olduğu gibi bugün de gösteriyor. Bize düşen de budur zaten. Ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizi bu hainlerden temizleyeceğiz. Onun dışında yapılacak bir şey yok.  Üzerimize ne düşüyorsa vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızı vatanımızın birliği ve dirliği için yetiştireceğiz. Bu ülke şu anda gördüğümüz gibi, birliğini koruduğu sürece, hainler hayallerini gerçekleştirmede başarılı olamayacaktır. Ülkemizi her platformda elimizden geldiği kadar koruyacağız. Ekonomik anlamda, sportif anlamda iyi nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
DARBELERE HER ZAMAN KARŞIYIZ
ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.’ Ülke olarak darbelere her zaman karşıyız. Bizde ESGROUP olarak meydanlardan hiç ayrılmadık. Demokrasiden yana olduk. Sonuna kadar da arkasında olacağız” dedi. Demirdaş hainler temizlenene kadar bu hareketin arkasında olacaklarını belirterek, “Nöbetimiz bunlar temizlene kadar devam edecek” diye konuştu.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi