Vali Azmi Çelik STK’ları kabul etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vali Azmi Çelik STK’ları kabul etti
A
a

Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Bünyamin Yiğit, Karaçay Balkar Derneği Başkanı Musa Korkmaz ve Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Köksal ve beraberlerindeki yönetim kurulu üyeleri, Vali Azmi Çelik’e yeni görevinde başarılar diledi.

Sütiş Eskişehir
Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ileten Vali Çelik, “Gün birlik ve beraberlik olma günüdür” dedi. Ülke olarak zor bir sınavdan geçtiğimizi hatırlatan Vali Çelik, insanların özgürlüğüne kastedecek terör olaylarını Türk milletinin kabul edemeyeceğini dile getirdi. Hangi inanç ve siyasi düşüncede olursa olsun Türk topraklarında herkesin huzurlu bir şekilde yaşadığını belirten Vali Çelik, ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan, aziz Türk milletinin desteği sayesinde kurtulacağını bildirdi.

Nazik ziyaretlerin kendisini memnun ettiğini aktaran Vali Çelik, Fettullah Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışan darbe girişiminin insanlık dışı bir olay olduğunu söyledi. Hiçbir Türk askerinin veya Türk polisinin kendi vatandaşına silah doğrultmayacağını bildiren Vali Çelik, vatanını koruma pahasına Türk milletinin verdiği mücadelenin dünyaya ders olduğunu açıkladı.

Demokratik hak ve özgürlüklere sahip çıkan Türk milletinin meydanlarda bu tepkisini dile getirdiğini kaydeden Vali Çelik, bu anlamda sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü ifade etti. Geleceğe güvenle bakabilmek adına, ülkemizdeki huzur ve sükûnetin herkes tarafından benimsenmesini isteyen Vali Çelik, “Eskişehir, hoşgörüsü bol olan bir şehir. Eskişehir’e; Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş Veli’nin, Şeyh Şücaeddi-i Veli’nin ve Nasreddin Hoca’nın hoşgörüsü yansımıştır” diye konuştu.

Bu vatan topraklarında yaşayan herkesin demokratik hakkına sahip çıkmasını isteyen Vali Çelik, şöyle devam etti:
“Bizler, bu vatanı hep birlikte koruyacağız. Hepimiz bu görev bilinci içerisinde yaşayacağız. Güzel vatanımızın her köşesinden insanımız, milletimizi ve devletimizi bölmeye çalışanlara güzel bir ders vermiştir. İnsanları ayrıştırmaya çalışanlara bu millet fırsat vermemiştir. Ama yalan yanlış haberlerle sosyal medya üzerinden bizleri ayrıştırma girişimleri devam ediyor. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. İnsanlarımızı bölmeye çalışanlara biz böyle bir bütünüz diye mesaj vermemiz lazım. Mezhep ayrılıkları oluşturma uğraşı içerisinde olanların oyunlarını bozmak için hepimize görevler düşüyor.”

İyi dileklerde bulunan ziyaretçilerine teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Vali Çelik, Eskişehir’de insanların birbirine güzel gözlerle baktığına dikkat çekti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi