ÜLKEMİZ İÇİN BAŞARILI OLMALIYIZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÜLKEMİZ İÇİN BAŞARILI OLMALIYIZ
A
a

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet coşkusu yaşıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Annesinden 1 yaş küçük
İki Eylül Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda 6 oturumda gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenlerinin üçüncüsünde, Edebiyat ve Eğitim Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı. Bazı öğrenciler, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafını yakasına takarak ‘hani mezun olacaktık, hep 19 yaşında’ yazılı afişlerle dolaştılar.

Dördüncü oturumda ise Spor Bilimler Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, İletişim Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı.

Her iki oturumda da öğrenim görüp mezun olan öğrencileri mutlu günlerinde aileleri ve sevenleri de yalnız bırakmadı. Tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcıları selamlamasıyla başladı. Mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış konuşması ile devam etti.

“EMANETLERİNİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”
Mezun öğrencileri ve ailelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Rektör Gündoğan, öğrencilere sahip çıkmak adına şimdiye kadar ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Gündoğan, “Çocuklarınızın daha güzel bir dünyada yaşama hayaliyle, yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakarlıkların değerinin ölçmek mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesi’nin bütün çalışanları, bize yüklediğiniz bu fedakarlıkların sorumluluğuyla, yıllardır emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkanlarımızla, kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri her neyse, çocuklarınızı bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık. Ve artık sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle daha güzel adil ve mutlu bir dünya için, üzerilerine düşecek sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarından eminiz” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZDA BİRÇOK SORUNLA KARŞILAŞACAKSINIZ”
Konuşmasının devamında öğrencilere de seslenen Gündoğan, bundan sonraki hayatta karşılaşılabilecek sorunları hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili mezunlarımız; bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan sizler de geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba ettiği bu sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet, bizleri olduğu gibi sizleri de çok büyük fedakarlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi.”

“ÜLKEMİZ İÇİN BAŞARILI OLMAK ZORUNDASINIZ”
“Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil, ülkemiz ve tüm insanlık için de başarılı olmak zorundasınız” diyen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Özellikle mezuniyet zamanlarının sizlerde oluşturduğu buruk sevince ve sonra ile taşıdığınız tedirginliğe yabancı olmadığımızı bilmenizi isteriz. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz olsun azaltır diye düşünerek, Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, hatta güçlenerek devam edeceğini söylemek isterim. Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabi ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı açacaktır. Ayrıca üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler tarafından mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Törenler, Fatih Erkoç konseri eşliğinde öğrencilerin hep birlikte kep atması ile sonra erdi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 31 Mayıs 2016 18:00

Anadolu Üniversitem bir başka...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi