UCUZ ALIŞVERİŞ İÇİN PAZARA GİDİN

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç UCUZ ALIŞVERİŞ İÇİN PAZARA GİDİN
A
a

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Alışveriş Merkezleri ile semt pazarları hakkında bir araştırma yaptıklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Birsen AVM’lerdeki ürün fiyatlarında pazarlara göre çok fahiş fiyat uygulandığını ve ürünlerin daha kalitesiz olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Eskişehirlilere bu konuda uyarılarda bulunan Birsen, “Daha taze ve uygun fiyata sebze ve meyve almak istiyorsanız, semt pazarlarını tercih edin” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen yaptıkları araştırma sonucu Alışveriş Merkezleri’ndeki ürünlerin fiyatlarında semt pazarlarına göre daha çok fahiş fiyat uygulandığını dile getirdi. Eskişehir Esnaf Odaları Birliği olarak kentte AVM ve semt pazarları hakkında detaylı bir araştırma yaptıklarını ifade eden Ekrem Birsen, “3-4 günlük yapmış olduğumuz çalışmalardan sonra Alışveriş Merkezleri’ndeki fiyatlarla pazarlardaki fiyatları karşılaştırdığımızda gerçekten bazı ürünlerde çok fahiş fiyatlarda AVM’lerin sebze ve meyve sattığını tespit ettik. Gerçekten pazarda satılan meyve ve sebzenin daha kaliteli olduğunu ve dolayısıyla ürünlerin daha taze olduğunu gözlemledik. Halkımızın bir takım bilgisizlikten kaynaklanan sebeplerden dolayı AVM’lerdeki o sebze ve meyvelerin akşamüstü ne hale dönüştüğünü gözlemledik. Tabi ki pazarda biz esnaf sanatkarlarımıza mala zarar vermeden halkımızın seçmesi için telkinlerde bulunuyoruz ama Eskişehir pazarlarında da halkımıza en iyi meyve ve sebzeyi yedirmek için pazarcı arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Eskişehir halkımıza buradan sesleniyorum. Gerçekten taze ve ucuz ürün almak istiyorlarsa semt pazarlarını mutlaka tercih etsinler” şeklinde konuştu.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mahmut Hoca 5 Mayıs 2016 22:48

Eskişehir'de şöyle ilginç bir durum var, aynı pazarcılar çevre illerde sergi açtığında müşterisine poşeti uzatıyor, müşteri istediğini seçiyor ama Eskişehir'e gelince, bırakın seçmeyi, tezgahtaki mallara el bile süremiyorsunuz. Bu zihniyeti anlamak mümkün değil, aslında 3-4 hafta pazara kimse gitmesin, işte o zaman bakın siz o afra-tafra yapan pazarcının haline.

1 1 Cevap Yaz
Ertuğrul Algan 5 Mayıs 2016 19:44

Pazardan alış veriş yapalım, pazarcı çarık, çürük ne varsa doldursun torbaya...Bir liralık domates beş liraya gelsin. Manavdan, marketten alış veriş yapalım, istediğimizi seçelim, bir liralık domatese bir buçuk lira verelim. Hiç değilse kafamız rahat olsun.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi