TEK ADAMLIK BAŞLADI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TEK ADAMLIK BAŞLADI
A
a

Başkan Mesut Hoşcan göreve ilk geldiğinde ‘Bu kulübü ben yönetmeyeceğim, biz yöneteceğiz” dese de görevinin ikinci yılında bu sözünden uzaklaşmaya başladı.

Sütiş Eskişehir
AHMET DENİZ CANORUÇ YAZI DİZİSİ

Yönetimdeki rotasyonla Eskişehirspor’da tek adamlık başlamış oldu.

Kapılı kapılar ardında
2014-15 futbol sezonuna umutla başlayan Eskişehirspor, ligin 5’inci haftasında yönetimdeki rotasyon ile uğraşmaya başladı. Başta Mesut Hoşcan ve en yakın yardımcısı Ahmet Yalçın ile diğer yardımcıları kapılı kapılar ardında, yönetimde rotasyon yapmaya karar vermişti. 9 Ekim 2014’te tesislerde yapılan toplantıda Başkan Hoşcan yönetimdeki görev değişiklerini açıkladı.

Yapmayalım başkan
Bu rotasyondan rahatsız olan yöneticiler vardı. O toplantıda başta Mustafa Akgören, Özgür Tulun, Aytekin Aykın gibi isimler ‘Seçilmiş kişilere böyle yapmak sorun yaratır. Rotasyonun zamanı değil. Yapmayalım Başkan’ dese de Hoşcan kararını vermişti. 10 Ekim 2014’te ise Eskişehirspor resmi sitesinden yönetim kurulu değişikliği resmen duyuruldu.

Yönetimi ele geçirdiler
Bu rotasyonun ardından Hoşcan’ın yol arkadaşları ‘Hoşcan tek adamlığa gidiyor’ fikriyle yanından ayrılmaya başladı. Kısacası başta Mesut Hoşcan, Ahmet Yalçın ve Bahadır Ünalan yönetimi tamamen ele geçirmişti. Burada Hoşcan’ın en yakın yardımcısı Ahmet Yalçın kulüp içinde değişik bir role soyunmuştu.

Primlere müdahale
Hoşcan’dan güç alan Ahmet Yalçın, kulüp çalışanlarıyla yaptığı iddia edilen görüşmelerde ‘Bu kulüpte olan her şeyden bilgi almak istiyorum’ dediği ileriye sürülmüş ve bu gündeme gelmişti. Ayrıca artık Hoşcan önderliğinde kulüpte dağıtılan personel primlerine de müdahale edilmeye başlandı. Tek adamlığın başladığı süreç, kulüpte artık huzursuzluğa neden oluyordu.

Yemek masasında konuşuldu 
Kulüp artık dedikodu kazanına dönmeye başlamıştı. Personel attığı adımdan korkar, yönetimde ise ayrışmalar başlıyordu. Ligde art arda gelen başarısız sonuçların ardından işler çıkmaza girmeye başladı. Kulübün gerçek sorunları yönetim kurulu toplantılarında değil yemek masalarında konuşuluyordu.

İsyan bayrağını çekti
Rotasyondan rahatsız olan Mustafa Akgören ve Fatih Sezer isyan bayrağını çekmişti. Ligdeki kötü gidişatla beraber bu iki isim aralık 2014’te yönetime istifasını verdi. Bu istifalar, batmaya başlayan Eskişehirspor’da ‘Gemiyi ilk ter edenler’ olarak adlandırıldı. Akgören istifasının ardından; ‘Başkana kırgınlığım yok. Ama bu yönetimin güven tazelemesi gerekiyor” diyerek kulüpteki tek adamlığın gerçekliğini gün yüzüne çıkarmıştı.

Tek adamlığın mimarları
Peki, Başkan Mesut Hoşcan çok konuşulan tek adamlığı neden başlattı. Bu sorunu araştırırken hep aynı cevapla karşılaştım. Hoşcan’ı buna sürükleyen Ahmet Yalçın, Bahadır Ünalan, Kamuran Yavuz ve Haldun Girginer oldu. Başkanın yanlış düşüncelerine itiraz etmeyen bu kişiler tek adamlığın aslında mimarlarıydı. 2014-15 sezonunda başlayan yönetimdeki ayrılıklar kulübün sonunu hazırlıyordu…


YARIN:
#DüştükÇünkü etiketiyle görüşlerini bildiren taraftarlar;
asım ‏@asmcvs: #DüştükÇünkü oynamadan giden bir sürü futbolcuya boşa paralar verip üç kuruş için transferden vazgeçtik
Bekir ‏@bekircavdar26: #DüştükÇünkü şehrin dinamiği denilen adamlar üstüne düşeni yapmadı...
Eyüp Çelt ‏@EyupCelt: #DüştükÇünkü İlk yarı 2.Lig kadrosu ile oynadık… Mesut Hoşcan resmen Kumar oynadı ve bu kumarda kaybeden taraf oldu… Olan Taraftara oldu
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi