TARAFTAR #HAKSIZLİG’İ ÖNLEDİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TARAFTAR #HAKSIZLİG’İ ÖNLEDİ
A
a

Gaziantep İl Spor Güvenlik Kurulu skandal kararından vazgeçerek Eskişehirspor taraftarlarının Gaziantespor maçına alınacağı açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor taraftarlarının sosyal medyadaki tepkisine kayıtsız kalmayan başta siyasi liderler ve kulüp yöneticileri bu kararın bozulması için büyük emek sarf etti. 

Twitter’da gündeme geldi
Eskişehirspor taraftarlarını daha önceden yaşanılan saha olaylarını gerekçe göstererek maça almayacaklarını açıklayan Gaziantep İl Spor Güvenlik Kurulu skandal bir karara imza atmıştı. Bu karara Eskişehirspor taraftarları Twitter’dan #haksızLig hashtag ile tepki gösterdi. Bu hashtag Türkiye’de  TT (Trend Topic-Gündem) oldu.

Siyasiler harekete geçti
Alınan bu karar sonrası taraftarların sesine kulak veren siyasiler girişimlere başladı. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Cemal Okan Yüksek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bu kararın bozulması yönünde görüşmeler yaptı. Ayrıca Eskişehirspor Kulübü yöneticileri de bu kararın bozulması için dava açtı.
 
Dava açıldı
Eskişehir Valiliği ve Eskişehirspor yönetimi alınan bu skandal karar sonrası hukuki anlamda itirazlara başladı. Dün sabah Eskişehir Valiliği 08.30’da Gaziantep Valiliği’ne itiraz etti. Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nde de eş zamanlı olarak yürütmeyi durdurma talepli idarenin kararının iptali için dava açıldı. Dava olumlu sonuçlandı ve karar iptal edildi. 

Büyük sevinç
Eskişehir’i adeta ayağa kaldıran bu olayın olumlu sonuçlanması büyük bir sevince yol açtı. Gaziantespor maçını yerinde izleyebilecek olan Eskişehirspor taraftarları Bakan Avcı’ya Vali Tuna’ya milletvekillerine Eskişehirspor idarecilerine teşekkür etti. Şimdi Eskişehirspor taraftarları daha arzulu bir şekilde Gaziantep’e akın etmeye hazırlanıyor. 

Bakan Avcı sayesinde
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın girişimleri sonucu bu skandal karardan vazgeçildiğini söyledi. Ünlü, "Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’nın konuyla ilgili görüşmeleri olumlu sonuç verdi. Düşmeme mücadelesi veren Eskişehirspor Cumartesi günü tarihinin en önemli maçına çıkacak. Bu karşılaşmayı Eskişehirspor taraftarı tribünlerden izleyerek takımına destekte bulunabilecek. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Çakırözer, Bakan Avcı’yla görüştü
Eskişehir  CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirspor taraftarına Gaziantep’te getirilmek istenen yasağının kaldırılması için girişimlerde bulundu. Çakırözer alınan ilk skandal kararının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile iki kere görüşme gerçekleştirdi. Çakırözer, kararın iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Bakan Nabi Avcı’ya, belediye başkanlarımıza, siyasilerimize, ilgilenen tüm bürokratlarımıza,  Eskişehir basınımıza, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi