TALİMATLA SEFER KONMAZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TALİMATLA SEFER KONMAZ
A
a

CHP Milletvekili Utku Çakırözer TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2016 Yılı Bütçe görüşmeleri kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bütçe toplantısı esnasında Bakan Binali Yıldırım’a Eskişehir’in önemli projelerini sordu.

Sütiş Eskişehir
Çakırözer bütçe görüşmelerinde, Eskişehir’de cevabı merakla beklenen projeler olan havalimanına sefer konulması, Bursa – Gemlik Demiryolu bağlantısı, Hatboyu çalışması ve Seyitgazi – Kırka – Afyonkarahisar Karayolu’nun yapılması konularını dile getirdi. Çakırözer Bakan’a, “Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havalimanı yapıldı ancak bir türlü işletilemedi. Sayın Başbakan da isminin değiştirileceği ve Hasan Polatkan’ın isminin konacağını söylemişti. Ancak şu an Havalimanı’nda iç hat seferleri mevcut değildir. Seferin başlaması lazım, bu konuda bir çalışmanız var mı? İkinci olarak Eskişehir sanayisinin limana ulaşımı konusu var. Bursa – Bilecik hattının yapımının devam ettiğini söylemişsiniz, bu hattın Gemlik Limanı’na bağlantısı ne olacak? Bunun yanı sıra Eskişehir’de halk arasında Hatboyu çalışması olarak bilinen Eskişehir YHT Hattı Kapalı Kesit Üzeri Peyzaj Yapım İşi var. 2014 Ekim’inde ihalesi yapıldı. 2015 Kasım sonunda bitmesi gerekiyordu ancak bırakın bitmeyi kocaman beton saksılardan ibaret bir görüntü mevcut. Son olarak Seyitgazi – Kırka – Afyon yolu çok fazla trafik kazası olan bir yol. Projeye alındı denilmişti ancak son durum nedir öğrenmek isterim” diyerek sorularını yöneltti.

Talimatla sefer konmaz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çakırözer’in Havalimanı ile ilgili olan sorusuna sözlü olarak verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: “Bu havalimanının pistini yaptık, taksi yolunu yaptık. Yazın Charter seferler de yapılıyor ancak tarifeli seferler tutmadı. Birkaç sefer denendi ancak yürümedi. Vatandaş talimatla sefer konsun istiyor ama bunun ticari bir mantığı olması lazım. Talimatla sefer konmaz. Bizim işimiz havaalanın yapıp hazır hale getirmek ondan sonra bunun tanıtılması o şehrin Sivil Toplum Örgütleri’nin işi.” 

Hatboyu Eylül’de tamamlanacak

Bakan Yıldırım diğer sorulardan Bursa – Gemlik demiryolu bağlantısının proje aşamasının bu yılın Eylül ayında tamamlanması beklendiğini ve 2018 yılında da hizmete açılması planlandığını yazılı olarak cevaplandırdı. Aynı zamanda Hatboyu sorusuna da işin devam etmekte olduğu, % 40 fiziki ilerleme sağlandığını, işin 2016 Eylül’ünde tamamlanacağını ve proje tasarlanırken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile istişare ve gerekli bilgilendirmenin yapıldığı şeklinde kısa yazılı bir cevap veren Bakan Yıldırım, Seyitgazi – Kırka – Afyon karayolunun yapımı sorusuna ise cevap vermedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi