Sözlü sınav uygulamasına tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sözlü sınav uygulamasına tepki
A
a

Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, “Kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğe” tepki gösterirken yönetmelikle ilgili iptal davası açacaklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Yeni yönetmelik ile artık görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında tüm kadrolara yazılı sınav sonrası sözlü mülakat da uygulanacağını ifade eden Güney, bu atamalara karşı açtıkları davaları kazanmalarına rağmen iktidar sahiplerinin hukuk tanımayarak kadrolaştırmalarını sürdürdüğünü öne sürdü. 14 yıllık AK Parti iktidarının liyakatı ortadan kaldırması, kamuda yandaş ve cemaat mensubu olmayı tek kriter saydığı atamaların bedelini 15 Temmuz gecesi Türk milletinin ağır bedellerle ödediğini belirten Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, “Aynı acıların yeniden yaşanmasını istemiyorsak, kamuda sözlü sınav şartı kaldırılmalıdır. Atamalar yazılı sınav sonucuna göre, liyakat ve tecrübe kriterleri göz önüne bulundurularak yapılmalıdır. Mülakatlarda sadece yandaş olma kriteri mi baz alınacak, yoksa gerçekten liyakat sahibi olan memurlarımız hak ettikleri yerlere getirilecek midir?” diye sordu.

Güney, hükümeti uyararak sözlü mülakat uygulamasını kaldırılmasını istedi ve yönetmelikle ile ilgili iptal davası açacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi