SINAVDA VE SICAKTA TER DÖKTÜLER

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç SINAVDA VE SICAKTA TER DÖKTÜLER
A
a

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) üçüncü oturumu sona ererken, öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıdaki kavurucu sıcakta ter döktü.

Sütiş Eskişehir
Üniversiteye girişte ikinci basamak olan LYS'nin Fen Bilimleri alanında yapılan LYS-2 oturumu Eskişehir’de de gerçekleşti. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden oluşan LYS-2, saat 10.00’da başlarken öğrencilere toplam 135 dakika süre verildi. Sınava geç kalmamak için dakikalar öncesinden sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerileri aranarak içeri alındı. Öğrenciler içeride sorular nedeniyle ter dökerken, dışarıda bekleyen aileler ise 33 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle ter döktü. Hava sıcaklığından bunalan aileler çareyi sınav merkezlerinin etrafında bulunan parklardaki gölgede bulmaya çalıştı. Ayrıca aileler çocuklarına dışarıda Kur'an okuyarak ve dualar ederek manevi destek verdi.

"ÇOCUKLARIN HAYATI BİR SINAVLA ŞEKİLLENMEMELİ"
Çocuklarının içeride, kendilerinin de dışarıda ter döktüğünü ifade eden bir baba, her öğrencinin başarılı olmasını istediğini söyleyerek, herkesin istediği yere gelmesi temennilerinde bulundu. Ayrıca veliler, çocuklarının hayatlarının bir sınav ile şekillenmemesi gerektiğini, buna bir çözüm yolu bulunmasını istediklerini bildirdi.

Sınavdan çıkan öğrenciler ise genel olarak sınavın kolay olduğunu, en çok kimya bölümünde zorlandıklarını ifade etti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi