Sarıcakaya'nın kuşkonmazı Meclis'te

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sarıcakaya'nın kuşkonmazı Meclis'te
A
a

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay  Sarıcakaya’dan Hollanda'ya ihraç edilen ‘Kralların yemeği’ olarak bilinen Kuşkonmaz'ı meclise taşıdı.

Sütiş Eskişehir
EİYAP'ın (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) bir adımı olarak çalışmalarını sürdüren Günay, Sarıcakaya’da üretilen kuşkonmazları meclise getirerek, milletvekilleri ve milletvekili konuklarının yemek yediği restaurantta özel bir sunum hazırlattı ve Kuşkonmaz'ı konuklara tattırdı. Tadım sonrası milletvekilleri ile tek tek sohbet eden Günay, Sarıcakaya’da üretilen bu ürün ve faydaları hakkında bilgiler verdi. Günay, “Eskişehir’in gerek merkez, gerekse diğer ilçelerinde inanılmaz bir potansiyel mevcut. Bu değerleri Türkiye ve Dünya’ya tanıtmak ise şehrin vekilleri olarak bizim görevimiz. Bu kapsamda düşünecek olursak EİYAP projesinin ne kadar önemli olduğunu birkez daha görmüş oluruz. Ben bir Eskişehirli olarak, Eskişehir'i temsilen burada bulunduğum için bu projeye çok büyük önem veriyorum” dedi.

DEĞERLERİMİZİ MARKAYA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ
Günay, ‘’Bu kapsamda daha önce Mihalıççık'ta Kiraz Festivali gerçekleştirdik ve mecliste vekillerimize kiraz dağıttık. İlçelerimizde üretilen ürünleri birer markaya dönüştürerek, ürünlerimizin  katma değerlerini yükseltmemiz lazım. Bu sayede kazanan hem ülke ekonomisi hem de Eskişehir ekonomisi ve halkı olacaktır." dedi.  Günay, Eskişehir’in değerlerini tanıtırken çektiği fotoğrafları da sosyal medya üzerinden #EskişehirinDeğeri etiketi ile paylaştı. Bu konu ile ilgili ise Günay, “Eskişehir’imizin değerlerini tanıtırken ben tüm hemşerilerimizden bu etikete sosyal medyada destek vermelerini istiyorum’’ dedi.

GEREKLİ YATIRIMLAR SAĞLANIRSA İHRACAT ARTAR
Eskişehir'in marka değerini artıracak ürünler oluşturmanın adımları arasında yer alan Sarıcakaya Kuşkonmazı’nın ihracattaki önemi de değinen Günay, firmamızın ilk ihracatı Nisan 2016'da Hollanda'ya karayoluyla başlatılmıştır ve eğer gerekli yatırım ve destekler yapılırsa 5 yıl içerisinde 5 ton (20 milyon avro), 10 yıl içerisinde ise 20 ton'a (80 milyon avro) varan ihracat hedeflenmekte.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi