ŞAMPİYON KUPALARINI MÜEZZİNOĞLU VERDİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ŞAMPİYON KUPALARINI MÜEZZİNOĞLU VERDİ
A
a

Bursa Kent Konseyi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘6. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’nda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Sağlık Eski Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu sene 6’ncısı yapılan Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Balıkesir ve Kocaeli’den toplam 88 takımın ve 264 yarışmacının katılımıyla Merinos Parkı’nda yapıldı. 8 farklı kulvarda sırayla model uçaklarını en uzak mesafeye atmaya çalışan gençler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Uçaklarını büyük özveriyle yarışmalara hazırlayan gençler, yarışmalar sırasında büyük heyecan yaşadı. 10 yaş ve üstü herkesin katılabildiği yarışlar, deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde büyük çekişmeye sahne oldu.
Yarışmalar sonundaki ödül törenine Sağlık Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım, THK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Sağlık Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gençlerin havacılık konusunda taşıdığı heyecanın hiç dinmemesini ve yarınlara güçlü bir şekilde taşınmasını temenni etti. Gençlere değer veren Türk Hava Kurumu’na, Bursa Şubesi’ne, Bursa Kent Konseyi’ne ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Müezzinoğlu, “Gençlerimizin, Türkiye’yi semalarda çok daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Gençlerin ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmaları adına şampiyonayı önemsiyorum. Katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türk Hava Kurumu ile birlikte düzenledikleri Ata Model Uçak Şampiyonası’na ilginin her geçen gün arttığını ifade etti. Eğitimden sağlığa, sanattan kültüre her alanda gönüllü katılımcılarla beraber şehre katkı sunduklarını belirten Çepni, “Gençlerimizin havacılığa verdiği değeri bu sene 6.’sı yapılan Ata Model Uçak Şampiyonası’nda bir kez daha gördük. Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Bilim Teknoloji Merkezi de Bursalıların havacılığa ve uzay bilimine ne kadar ilgili olduğunu gösteriyor. Ülke olarak havacılık sektöründe önemli yerlere gençlerimizin emekleriyle geleceğiz. Şampiyonaya Bursa, Kütahya, Eskişehir, Balıkesir ve Kocaeli’den toplam 88 takım ve 264 yarışmacı katıldı. Şampiyonada emeği geçen eğitmenlere ve öğrencilere, Bursa Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.
THK Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler, Türk Hava Kurumu’nun Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘istikbal göklerdedir’ sözleriyle kurulan bir eğitim yuvası olduğunu söyledi. Gençlere ücretsiz eğitim veren tek kurum olduklarını belirten Gökgürler, havacılık konusunda meraklı tüm gençleri eğitimlere beklediklerini ifade etti.
THK Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Yıldırım Şube Başkanı Yaşar Türk ise, Bursa Şubesi’nin organize ettiği yarışmaların artık gelenekselleştiğini ve festival havasında geçtiğini dile getirdi. Türk gençlerini havacılık ve uzay bilimi konusunda geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Türk, Türk Hava Kurumu Üniversitesi başta olmak üzere bu tür yarışmalarla ilgiyi artırmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından dereceye giren okullar ve öğrenciler, madalya ve kupalarını başta Sağlık eski Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni olmak üzere protokol üyelerinin ellerinden aldı. Şampiyonada, 16 yaş üstü karma kategorisi takımlarda, Balıkesir 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Fırtına’ ve ‘Güneş ile THK Yenişehir dereceye girerken, bireyselde Tolga Deniz, Melike Aydın, Cenker Melih Çetin dereceye girdi. 16 Yaş Altı Karma kategorisi takımlarda, İnegöl Dumlupınar Okulu’nun ‘Lodos’, THK İznik’in ‘Genç Kanatlar’ ve Balıkesir 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Şimşek’ takımları ilk üçte yer alırken, bireyselde Güven Sezer, Ahmet Teke, Yasin Debreli ilk üçte yer buldu. 16 Yaş Altı Bayanlar kategorisi takımlarda ise İnegöl Dumlupınar Okulu’nun ‘Karayel’ ve ‘Poyraz’ ile THK İznik’in ‘Genç Bayanlar’ takımı dereceye girdi. Bireyselde ise Seher Güzel, Melike Afşar, Gizem Akbaba yer buldu. THK Balıkesir Sevgi Evleri’nden ise Esra Savaş, Büşra Alçın ve Seren Tören özel ödüle layık görüldü.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi