PKK'dan aşiret liderlerine 'isyan' mektubu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç PKK'dan aşiret liderlerine 'isyan' mektubu
A
a

Terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, Mardin'in önde gelen aileleri ve aşiret reislerine isyan çıkartmaları için mektup gönderdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Terör örgütü PKK ile mücadelede yıllardır uygulanan saldırıları önlemeye dönük savunmacı yaklaşım ‘bekle, operasyon yap’ stratejisi terk edildi. Terörle mücadelede yeni konsepte geçilerek, ‘her noktada, her şartta operasyon yapma’ stratejisiyle örgütün Türkiye içerisinde toplandığı, saldırı planlarını yaptığı kamplara operasyonlar başlatıldı.

MEKTUP MURAT KARAYILAN İMZALI

Ağır darbe aldığı belirtilen PKK ise Mardin'deki aşiretlere mektupla isyan çağrısında bulundu. Haber 7'den İbrahim Günay'ın haberine göre, PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan imzalı mektup Mardin'in önde gelen kanaat önderlerine gönderildi. Mektupta, Türkiye suçlanırken "Düşmana karşı direnişte olmalısınız" denilerek aşiret liderlerine isyan etmenin bir borç olduğunu telkininde bulunuldu. Karayılan çağrıya uymayanları da açıkça tehdit etti. Mektubu alan aşiret liderleriyse bu çağrıya kesinlikle itibar etmediklerini ifade ettiler.
Kaynak : Haberler
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi