PKK ÇEKİLİYORUZ'UNDA ASKERDEN YANIT

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç PKK ÇEKİLİYORUZ'UNDA ASKERDEN YANIT
A
a

Halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamayan terör örgütü PKK, Nusaybin'den çekildiğini açıkladı.Bu açıklamanın ardından askerden jet yanıt geldi. 

Sütiş Eskişehir
Açıklamada "26 Mayıs 2016’da örgüt, her ne kadar bölgedeki tüm YPS güçlerini çektiğini duyursa da, operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri EYP’ler aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir." dedi.

Terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, şehirlerde de varlık gösteremedi.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine saldırılarıyla Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü, bölgede sözde "öz yönetim" adı altında eylemler gerçekleştirdi.

NUSAYBİN'DEN KAÇTILAR, 'ÇEKİLDİK' DİYORLAR

PKK'lıların yaptığı açıklamada, “Nusaybin'de direniş güçlerinin pozisyon değiştirmesi gerekli görülmüştür. Bu temelde alınan karar çerçevesinde güçlerimiz 25 Mayıs günü itibarıyla Nusaybin şehrinden başarılı bir biçimde geri çekilmeyi sağlayarak ulaşması gereken üslerine ulaşmışlardır.” denildi.
Kaynak : Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi