Paris'te, mültecilere yaptığımız yardımı anlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Paris'te, mültecilere yaptığımız yardımı anlattı
A
a

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi toplantısı için Paris’te bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yaptığı yardımları Avrupalı Parlamenterlere anlattı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Toplantıda 3 milyondan fazla Suriyeli mültecinin Türkiye'de yaşadığını ve ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye’nin bu güne kadar toplam 12 milyar dolardan daha fazla harcadığına değinen Milletvekili Günay, bunun yanında uluslararası toplumun Suriyeli mülteciler için ayırdığı kaynağın toplam 500 milyon dolar ile sınırlı kaldığını anlattı. Günay, "Suriye’de yaşananlar uluslararası toplumun ortak sorunudur. Bu surunun çözümü yine uluslararası katkıyı gerektirir. Bu güne kadar uluslararası toplumun bu konuda sınıfta kaldığını görmek üzücü. Burada bulunan meslektaşlarımın gerekli duyarlılığı göstereceğini umut ediyorum. Biz Türkiye olarak böyle acılara seyirci kalamayız, kalmıyoruz. Dünyanın geri kalanından da bunu bekliyoruz" dedi.

Genel Sağlık Sigortası sistemini anlattı
Toplantıda çocukların sağlık hizmetlerine erişimi ve özellikle mülteci çocukların sağlık koşullarının yetersizliği gündeme getirilince Prof. Dr. Emine Nur Günay, Türkiye'deki Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemini hatırlattı. Prof. Dr. Günay, "18 yaşını doldurmamış tüm çocuklar GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden otomatik olarak yararlanmakta, aynı şekilde mülteci çocuklara da ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetleri verilmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantı notlarını sosyal medya ile vatandaşlara ulaştırdı
Toplantılarda ayrıca; mali ve sosyal adalet, finansal ve vergi sistemlerine olan kamu güveni, sendikaların sosyal işleyişindeki gelişmeler, Avrupa'daki tüm çocukların sağlık hizmetine erişimi, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) ve sosyal haklar, halk sağlığı ve sürdürülebilir kalkınmaya yansımaları, taşıyıcı annelik ile ilgili insan hakları ve etik konular, Doğu Avrupalı kadın çalışanların çalışma hakkı gibi konularda Türkiye’nin görüşlerini Avrupalı Parlamenterlere ileten Günay, sosyal medya hesaplarından da toplantıya ilişkin notlarını vatandaşlarla paylaştı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi