OSMANLI YAPILARI İNCELENDİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç OSMANLI YAPILARI İNCELENDİ
A
a

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen araştırma ve inceleme gezisi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerini buluşturdu.

Sütiş Eskişehir
Çok sayıda eski eseri yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler için gezi, eşsiz bir deneyim olurken; Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, 23 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara-Çorum-Tokat-Amasya-Samsun-Sinop-Kastamonu-Çankırı-Eskişehir ve Afyon’daki Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yapıların incelendiğini söyledi. Sanat Tarihi öğrencilerinin eğitimlerinde görsel uygulamaların çok önemli olduğunu belirten Şahin, 2013 yılından beri sürdürülen gezilerde İç Anadolu- Doğu Anadolu- Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve son olarak da Orta Karadeniz bölgesinde ki eski eserlerin incelendiğini söyledi.

ADÜ ÖNCÜ BİR ROL ÜSTLENDİ

Gezilerde kültürel değerlerin sahiplenilmesi ve belgelendirilmesi konusunda önemli bir arşiv oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen Şahin, “Üniversitemiz bu konuda öncü bir rol üstlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca’nın çalışmalara önemli katkıları var. İki ayrı üniversitenin öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gezide öğrencilerin kişisel ve bilimsel ilişkilerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimiz için çok verimli bir gezi oldu” diye konuştu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi