ORGANİK TARIMA ÖNEM VERİLMELİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ORGANİK TARIMA ÖNEM VERİLMELİ
A
a

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, organik tarım ürününün doğal olup ilaç ve yabancı madde kullanılmadığını belirterek Türkiye’de ve Eskişehir’de organik tarıma önem verilmesini istedi .

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Organik tarım ürünün kimyasal gübre kullanmadan doğal olarak üretilen bir tarım ürünü olduğunu hatırlatan Çevre Derneği Başkanı Sümer, “Türkiye’de toplam tarım alanının yüzde 2,2’sinde organik tarım yapılırken dünyada bu oran yüzde 18,9’dur. Eskişehir’de Pazar günleri Tepebaşı Belediyesi binası karşısında bulunan Organik pazarda organik tarım ürünleri satılıyordu, ancak bu pazar yeterli ilgi görmedi” dedi

Eskişehir’de organik tarım ürünlerinin genelde Sarıcakaya bölgesinde yetiştirildiğini ve organik tarım yapan kişi sayısının da az olduğunu belirten Sümer, “Halkımız organik tarım ürünleri fiyatını biraz yüksek bulmaktadır. Ancak organik tarım ürünleri doğal olup kaliteli ürünlerdir. Yurt dışında organik tarım ürünleri daha fazla tüketilmektedir. Günümüz dünyasının en büyük sorunlarından biri olan kanser vak'aları organik tarım ürünleri tüketildiğinde azalmaktadır” şeklinde konuştu.
Sümer, hükümet ve yerel yönetimlerin, organik ürün üretimine teşvik etmelerini istedi.
Kaynak : iha
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi