Odunpazarı Belediyesi'nin projesi finalde

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi'nin projesi finalde
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Hamamyolu projesinin eylül ayında ihaleye çıkacağını söyledi. Kurt Hamamyolu’nda ilk kazmayı ekim ayında vurup 2017 yılı içerisinde çalışmaları sonlandıracaklarını aktardı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Hamamyolu projesi hakkında konuştu. Başkan Kurt  projenin Berlin’de düzenlenen yarışmada finale kaldığını aktararak, “ Hamamyolu projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Projeler tamamlandı. Şöyle bir gelişme yaşandı mimarımız uluslararası bir yarışmaya bu proje ile katıldı ve şuanda Berlin’de finale kaldılar. Bu proje hayata geçmeden bir ödül alacak gibi duruyor. Çünkü burada çağdaş şehirciliğin gerektirdiği bütün argümanları kullanarak farklı bir meydan ve cadde yaratacağız” dedi.

KULLANILMAYAN 12 BİN METREKARELİK ALAN VAR 
Hamamyolu’nda kullanılmayan 12 bin metrekarelik bir alanın olduğunu belirterek, “Hamamyolu’nun  iki tarafının da dengeli bir biçimde kullanılabilmesini amaçlıyoruz. Ortadaki yeşil alan  demir korkuluklarla çevrilmiş vaziyette ve sadece çim  olduğu için o olan kullanılamıyor. Kullanılamayan alanın büyüklüğü şuanda on iki bin metredir. Dolayısıyla Hamamyolu’nda boşu boşuna on iki bin metrekareyi sadece bakım masraflarıyla beraber götürüyoruz. Yeşil demek çim demek değil, yeşil demek ağaç demek, yeşil demek doğa demek.  O nedenle çimden biraz fedakarlık yapacağız daha kullanılabilir bir Hamamyolu yakalayacağız” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLAYACAĞIZ
Kurt proje hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Teknik anlamda elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz gibi bazı çalışmaları şuanda tamamlamak üzereyiz. Çünkü bunların yer altına alınması gerekecek. O nedenle bu kurumlarla yazışmalarımız sürüyor. OEDAŞ ile anlaştık. OEDAŞ uzun zaman dilimi içerisinde bize izin verdi ve biz proje dahilinde yeraltına alınması işini gerçekleştireceğiz. İki tane büyük trafo var ve yüzlerce elektrik aparatı var. Bunların tamamı yer altına alınacak ama parkın ya da Hamamyolu’nun bütünün yapım işi de inşallah ekim ayı civarında başlar diye umuyoruz. Projenin ihalesi yapılacak yapımcı firmalardan da  hangisi olursa da onlan birlikte çalışarak yeni sezona yetiştirmeye çalışacağız. Önümüzdeki yıla tamamlamak istiyoruz çünkü bu çok çabuk yapılması gereken bir proje. Oradaki ticari gelişmeyi düşünmek zorundayız. Halkımızın da merkezde uğrayabileceği tek merkezde uğrayabileceği yer orası o nedenle seneye yaz sezonuna yetiştirmek istiyoruz.”

AKAR DERESİNİ BULAMIYORUZ
“Projede özellikle Yediler Parkı bölgesinde biraz yeşili ağacı çoğaltacağız. O ağaçların bölgesinde bazı oturma mekanları gerçekleşecek. Orada ki güvercinlerin pozisyonu yaptığınız her güzelliği bozuyor. Onun için güvercinleri daha gerçekçi bir biçimde değerlendirecek bir güvercin havuzu bölgesi oluşturuluyor. Kirletmeden orada yararlanacak bir pozisyon yaratmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz burada eski Akar Deresi’ni bulalım onu canlandıralım gibi bir hayal vardı ancak o maalesef bulunamıyor. Çünkü eski sigorta binasının oralarda kaybolmuş. Bulunabilir ancak astarı yüzünü geçebilir. Oradan tekrar Hamamyolu’na gelebilmesi için tramvay hattının altından geçmesi lazım. Tramvay hattının aylarca kapalı kalması mümkün değil. Bir gün dahi kapalı kalması halinde nelerle karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz. O nedenle onun hamamyoluna geçme şansı yok ama Hamamyolu’nun ortasından yinede o suyu işleyecek bir proje çalışması var. İnsanlarımız o suyun üstünde yürüyecek hamamlar bölgesinde  çarşı camisinin o giriş bölgesinde buranın Hamamyolu olduğunu anımsatacak bazı farklı uygulamalarda gerçekleşecek ama en çok üstünde durduğumuz Hamamyolu’nda bulunan pasajlarımız harekete geçirilmesi. Pasajları insanların farkında olacağı bir pozisyona getirmeye çalışacağız. Birde Hamamyolu’nda Arifiye Mahallesi muhtarlık binasının olduğu bölgeden itibaren köprü ile yolu açmayı düşünüyoruz o köprünün üstünde de çeşitli sergi salonları sergi düzenekleri kurmayı hedefliyoruz köprü  ayakları altında da bazı alışveriş dükkanları kurmayı hedefliyoruz. İçerde  insanlarımızın  daha çok oturabileceği daha çok zaman geçirebileceği bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz. Çocuklar ve kadınlar tabi birinci önceliğimiz onlarla içinde özel çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Belki de farklı bir biçimde orada özel sanatçılar için ayrı bir bölüm, çiçekçiler için ayrı bir bölüm gibi bazı düşüncelerimiz var o zaman bağlı bir gelişme olsun.” 
Kurt son olarak caddeye bakan binalarda cephe iyileştirmeleri yapılabileceğini aktararak, “Normal şartlarda Hamamyolu’ndaki binaların cepheleri ile ilgili karar alabiliriz ama bunun tamamını oradaki mülk sahipleri ile görüşmeden yapmak söz konusu olamaz biz birlikte bu Hamamyolu projesini gerçekleştirdik. Kent konseyi bize bir Hamamyolu çalışma kurulu kurulmuştu o kurulun önerileri doğrultusunda bir proje hazırladık. Doğrudan cephenin tümünün iyileştirmesi sağlanmasa bile bu proje çerçevesinde zemin katlardaki cephelerde bir çalışma söz konusu. Bir farklı model geliştirmek suretiyle  orayı hem güzelleştirecek hem de fonksiyonel  hale getirecek bir çalışma olucak” dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Misafir 25 Ocak 2017 19:45

Proje görselinin yayınlandığı yarışmayı düzenleyen organizasyona bu dalda 300'ün üzerinde proje katılmış, Hamamyolu projesi dereceye girmemiştir. Ayrıca İsteyen Ocak ayında 15000 Euro, Nisan ayında 20000 Euro sponsorluk bedeli ödediğinde yarışmaya katılabilir. 2017 yılı katılım bedeli henüz açıklanmamış olup, açıklandığında projenizi sizde sunabilir, sizin projenizin görseli de wep sitesinde yayınlanır.

0 0 Cevap Yaz
Ali uygan 26 Ağustos 2016 13:43

Tramvay hattı kapatılmadan tünelle akar deresi geçirileblilr. Teknik olarak olanaklı ve örnekleri var.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi