MÜJDE, YAĞMUR GELİYOR...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MÜJDE, YAĞMUR GELİYOR...
A
a

Geçtiğimiz hafta aşırı sıcaklar nedeniyle nefes alamadık, ancak nefes aldıracak haber meteorolojiden geldi. Bugün itibari ile sıcaklıklar 12 derece birden düşecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Gün içinde aralıklarla, yarın ve Perşembe günü ise bölge genelinde sağanak yağış görülmesi bekleniyor.

Son 10 gündür yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşları bunaltmıştı. Son 40 yılın en yüksek sıcaklık ortalamalarından birinin yaşandığını belirten Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yaptığı değerlendirmede "Geçtiğimiz hafta oldukça sıcak bir hava yaşadık, özellikle Pazar günü Sarıcakaya'da gölgede ölçülen en yüksek sıcaklık 40 dereceyi gördü. Merkezde de bu rakam 36 derece olarak görüldü. Bunlar mevsim normallerinin 10-12 derece fazla sıcaklıklar" diye konuştu.

Vatandaşları sevindiren ve serinletecek olan haber, yine meteorolojiden geldi. Tarınç, sıcaklıkların hafta boyunca 12 derece düşeceğini vurgulayarak "Bu hafta serin olacak, serin ve yağışlı bir hava geliyor. Sıcaklıklar 5 ile 8 derece arasında azalacak ve 26-27 dereceleri göreceğiz. Bugün bölge genelinde hafif geçişler olabilir ama Çarşamba günü özellikle bölge genelinde kısa süreli, miktar bırakacak yağışlarımız var. Bunlar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar şeklinde olacak. Yağışların içerisinde yıldırım, dolu gibi hadiseler meydana gelebilir. Kısa sürede miktar bırakacağı için ani sel, su baskınları gibi olaylar meydana gelebilir. Bu konuda da ilgililerin dikkatli olmasını öneriyoruz. Perşembe günü de aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var. Özellikle yağış anında kuzeyli rüzgarlar da orta kuvvette esecek ve sıcaklığı biraz daha düşürecek. Bu hafta toplamda 12 dereceye kadar sıcaklık azalması var" ifadelerini kullandı.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi