MUHALEFETE KİM AKIL VERİYOR?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MUHALEFETE KİM AKIL VERİYOR?
A
a

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Belediye Meydanı'nda düzenlenen Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü ve toplu açılış törenine katıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Muş'ta da yatırımların en büyük payının eğitime ayrıldığını, 2002 yılından itibaren yapılan yatırımları anlattı.

2002'de Muş'ta 2 bin 240 derslikli okul olduğunu ve bu yıl itibarı ile 4 bin 819 derslik olduğunu ifade eden Bakan Avcı, “Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Muş'ta da yatırımlardan en büyük payı eğitim alıyor. Çocuklarımız adına, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz adına Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. 13 yıldan beri Türkiye bütçesinden en büyük milli eğitime ayrılıyor. Bu yıl da öyle ve bu çerçevede Muş'ta 2002'ye göre nerden nereye geldiğimizi kısaca hatırlatayım. 2002'de Muş'ta 2 bin 240 derslikli okul vardı. Bu yıl 4 bin 819 derslik var. Muş'ta 2002'de ne kadar derslik varsa ondan daha fazlasını 2 bin 579 tane ilave ederek biz yapmışız. Öğretmen sayımız da 2002'de 2 bin 829 öğretmen görev yapıyordu. Bu yıl Muş'ta görev yapan öğretmen sayısı 6 bin 36. bu da yetmez daha fazlası gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla olacak" dedi.

BAKAN AVCI'DAN ANA MUHALEFET LİDERİNE CEVAP VERDİ
Ana muhalefet liderinin yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ana muhalefet partisi lideri son hafta grup toplantısında dedi ki 'Milli Eğitim Bakanlığı 13 yıldır bir tane yurt veya pansiyon yapmadı.' Şimdi ona kim akıl veriyor bilmiyorum ama kastettiği her ne ise, ister üniversite öğrencilerinin devam ettiği ister ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı pansiyonlar olsun her ikisinde de yanlış bilgilendirildiği çok açık. Türkiye genelinde bin 141 yeni pansiyon yaptık. Muş'ta 2002 yılında bize bağlı 31 pansiyon vardı, şimdi 50 pansiyon var. Muş'ta 2002 yılında pansiyonda kalan öğrenci sayısı 878 idi şimdi 15 bin 473. bir tane bile pansiyon yapmadı deniyor ya, sadece Muş'ta 19 tane yeni pansiyon yapmışız. Pansiyonda kalan öğrenci sayısı 2'ye katlanmış. Üstelik kalabalık pansiyonlar değil 3 kişilik odalarda kalıyorlar. 2002'de Muş'ta 2 öğretmen evi vardı şimdi 5 tane var. Öğretmenlerimizi kalması için öğretmen lojmanları yaptık 570 ten 707 ye yükselttik. Bunlar da yetmez. Daha fazlasını yaptık yapacağız."

“KİMSE BU MİLLETİN ÇOCUKLARINI EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM EDEMEZ"
Kobani'nin bahane edilerek okulların ve pansiyonların yakıldığının altını çizen Bakan Avcı, “Geçen yıl Kobani olayları bahanesiyle Muş'ta bazı terörist saldırılar oldu. Özellikle okullarımızda Varto'da 12 bulanıkta 7 okul yakıldı yıkıldı tahrip edildi. Ama ne yaptık, bir yıl geçmeden yaptıklarını yıktıklarının yerine çok daha iyisini daha güzelini yaptık hizmete sunduk. Devlet nerede okula ihtiyaç varsa pansiyona ihtiyaç varsa devlet orada. Yakılan okulları daha güzel yaptık daha sağlam yaptık. Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımız yakan örgüt halk düşmanı gençlik düşmanı eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

MÜEZZİNOĞLU, SAĞLIK YATIRIMLARINI AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Muş'ta yapılan sağlık yatırımlarını tek tek açıkladı. Modern hastaneler yaptıklarını ve Almanya, İngiltere ve Fransa'da ne varsa hepsinin Türkiye'de de olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “2002 yılında millet diyerek milletin hayalleri ve umutları diyerek AK Parti çıktı. Bu siyasi yolculukta AK Parti'yi asla yalnız bırakmayan siz Muş'un güzel insanlarına gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. O gün millet diyerek milletin hayalleri ve umutları diyerek başta bugün Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çıktığımız bu yolda hep merkeze sizleri aldık. İnsanımızı aldık. Birlikte ve beraberliğimizi aldık. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ne varsa bizde de o olacak dedik. Gelişim hangi imkanlara sahipse bizim insanımızda o imkanlara layıktır hak ediyor, yapacağız dedik ve yaptık. Bu anlamda sağlık alanında sessiz devrimleri başardık. Sağlık alanında Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. İngiltere'de, Fransa'da o olacak. Bu anlamda çıktığımız yolculukta modern hastaneler yaparken Muş'ta da 400 yataklı Muş Devlet Hastanesini hizmetinize sunduk. Dönemimizde yine 100 yataklı Bulanık Devlet Hastanesini hizmetinize sunduk. Varto Devlet Hastanesini hizmetinize sunduk. 2002 yılında Sayın Başbakanım Muş'ta yalnız bir tane 112 acil istasyonu Varto ve 3 tane ambulans vardı. 3 ambulanstan biri ya arızalı ya da donanımı yoktu. Şimdi Allah'a şükürler olsun Muş'ta 11, 112 acil istasyonu, 39 ambulansımız var. Bu anlamda 112 hizmetlerinde acil hizmetlerinde poliklinik hizmetlerinde ameliyathane yoğun bakımda çok farklı dönüşümleri Türkiye'nin her köşesinde yaptığımız Muş'ta da yaptık ve daha iyilerini yapmak için çalışıyoruz. 50 yataklı Malazgirt Devlet Hastanesini projelendiriyoruz. Yine 50 yataklı Hasköy Devlet Hastanesi proje aşamasında. İnşallah en kısa zamanda onların da arsa sorunlarını çözerek projeleri tamamlayacağız ve inşaat aşamasına geçeceğiz" dedi.

2002 yılından önceki sağlık hizmetlerine değinen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
“2002 yılında sizler televizyon ekranlarında hep şu haberleri dinliyordunuz. Almanya'dan Antalya'ya gelen bir alman turist Antalya'da kaza geçirmiş Almanya'yı aramış Almanya'da ambulans uçak gelmiş vatandaşını alıp gitmiş deniyordu, bize hayıflanmak düşüyordu. Buna razı olmayan AK Parti Recep Tayyip Erdoğan bir Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak dedi. Ambulans helikopterlerimiz var, uçaklarımız var. Bu anlamda sizlere o kötü günleri layık gören o eski Türkiye yöneticilerini elimizin tersiyle bir kıyıya süpürdük ve inşallah AK Partiyle gelecek diyoruz, güçlü yarınlar diyoruz. Daha sağlıklı bir geleceği planlıyoruz. Bu anlamda kurulduğu günden beri ister belediye başkanları, milletvekilleri, AK Parti rozeti taşıyan tüm arkadaşımız önce millet dedi. Bayrak, dedi ve geleceği bu şekilde planladık. Bugün burada Muş'un kurtuluşunu 99. yılında sayın başbakanımız bizlerle birlikte sizin yanınızda. Her zaman yanınızda olacağız. Yeter ki birlik olacağız birlikte güç doğar anlayışıyla hep beraber sahip çıkalım. Bu anlamda Muş'un bu güzel insanlarına teşekkür borcumuz var. Yarınlar da bu borcumuzu ödemeyi Allah'tan niyaz ediyorum."
Öte yandan yapılan toplu açılış töreninde makas dağıtan kız çocuklarından biri paravandan düşme tehlikesi geçirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kız çocuğunun kolunu tutarak düşmekten kurtardı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi