MALHATUN ANAOKULU'NDA ŞENLİK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MALHATUN ANAOKULU'NDA ŞENLİK
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu tarafından ikincisi düzenlenen “Kültür Şenliği”, okul bahçesinde öğrenci velilerinin de katılımlarıyla gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Türk mutfağından ikramlarla başlayan şenlik; Türk Halk Müziği dinletisi, halk oyunu gösterileri, kültürel çocuk oyunları ve etkinlik masaları ile devam etti. Şenlikte ayrıca anaokulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Şenliğin açılışında konuşan Anaokulu Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, eğitimde milli, özgün ve insani model arayışlarının sürdüğünü belirtirken, okul öncesi eğitimde iki yıldır uyguladıkları kültürel modelin başarı kazanmakta olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitim döneminin çocuğun kişilik ve kimlik kazandığı bir dönem olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, kültürel model aracılığıyla çocukların tarihlerini, geleneklerini, yemeklerini, milli oyunlarını ve sanatlarını öğrenerek yetiştiklerini ifade etti. Bugüne kadarki destekleri için ESOGÜ Yönetimi’ne, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile fakülte personeline, anaokulu personeline ve tüm emeği geçenlere şükranlarını sunan Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, şenliğe katılanlara da teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

"ÖZGÜN BİR EĞİTİM MODELİ UYGULANIYOR"
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, erken çocukluk döneminin kişiliğin gelişmesi ve sağlıklı bir birey olarak yetişme açısından çok önemli olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Milli ve manevi değerlerin de bu dönemde kazanıldığını ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Valide Malhatun Anaokulu’nda çocuklara milli kimliklerini kazandırmak için özgün bir eğitim modeli uygulandığını söyledi. Anaokulunun başarısına emeği geçen ve şenliğin hazırlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, küçük öğrencileri de çalışmaları için kutladı.

"ÇOCUKLARIN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ KAZANMASI ÇOK ÖNEMLİ"
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, ESOGÜ Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu’nun çocuklarımızın bize ait değerlerle yetişmesi noktasında uygulanan özel bir proje olduğunu belirterek, çocukların okul öncesinden itibaren milli ve manevi değerleri kazanarak yetişmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Güngör Azim Tuna Valide Malhatun Anaokulu’nun ESOGÜ’de bilim insanlarının desteğinin de var olduğu akademik bir ortamda hedeflerine ulaşacağına inandığını ifade etti.

VALİ TUNA TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmaların ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya; 2015 yılı Mayıs ayında ESOGÜ ev sahipliğinde gerçekleşen “1. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı” tam metin bildiri kitabını takdim etti. Vali Güngör Azim Tuna takdim esnasında kurultayı “Bu çalışma Türk Dünyası ile ortak noktalarımızı keşfederek bağ kurduğumuz ve sürdürmeye kararlı olduğumuz bir güzellik” sözleriyle tanımladı. Vali Tuna, Rektör Gönen'e ve kurultayın düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi