Yeni kabinede de varız

25 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kemal Unakıtan'ın 2007 yılında Eskişehir'den milletvekili seçilmesiyle kabinede güçlü bir şekilde yer almıştık. Unakıtan'ın ve başında olduğu bakanlığın kentimize çok faydası oldu.
Sağlık sorunları yaşayan Unakıtan'ın 'Eskişehir hikayesi' yarım kalmıştı. Bunda Büyükşehir'in ve Tepebaşı'nın da kaybedilmesi etkili olmuş olabilir... Aslında Kemal Unakıtan'dan ve konumundan daha fazla yararlanabilirdik. Kendi deyimiyle 'yürüyüşümüz değişecekti' ama tam olarak değişemedi.
Tam değişiyordu ki... Unakıtan elimizden kaçıp gitti.
Unakıtan Eskişehir için yarım sonra gelen bir şanstı. Rahmetli Hasan Polatkan da Menderes hükümetlerinde Maliye Bakanı olarak kentimize çok önemli katkılar vermişti.
AK Parti'nin ayrı bir önem verdiği Eskişehir sonraki kabinelerde de bakanla temsil edildi.
Unakıtan'dan sonra Eskişehir'e Nabi Avcı gönderildi. 2011 seçimlerinde Eskişehir Milletvekili seçilen Avcı da Milli Eğitim Bakanı olarak büyük hizmetlere ve projelere imza attı, atıyor.
Avcı, 2011'den bu yana kurulan kabinelerde Milli Eğitim Bakanı olarak görev aldı.
Eskişehir bakansız kalmıyor. Şüphesiz büyük nimet...
Binali Yıldırım'ın kabinesi açıklandı. Nabi Avcı'nın yerini kimse tartışmadı. Erdoğan'a yakınlığı nedeniyle herkes yerini 'garanti' görüyordu. Avcı yine kabinede... Bir kere bunun Eskişehir için, devam eden büyük projeler için önemi tartışılmaz.
Bu manada AK Parti'yi yönetenler bir kez daha Eskişehir'e değer verdiklerini gösterdi.
Yaklaşık beş yıldır Milli Eğitim Bakanlığı yapan Avcı, Yıldırım'ın kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avcı'ya en uygun bakanlık...
Konuşmalarına, tavırlarına ve üslubuna bakınca Avcı'nın son görevine çok yakıştığını söyleyebiliriz.
Kimileri 'tenzili rütbe' gibi gördü. Avcı'nın Eğitim Bakanlığından, Kültür ve Turizm Bakanlığına kaydırılması ilk dakikalarda "A Takımı'dan çıkarıldı mı" yorumlarına da neden oldu.
Öte yandan Eskişehir'e bakan yönüyle 'bakan' ilgisi ve takibi bekleyen büyük projelerimiz var. Başta 'üçüncü üniversite' olmak üzere pek çok projemiz kabine desteğine muhtaç.
Avcı'nın yeni kabinede yer alması bu nedenle çok önemli. Söz konusu projelerin zarar göreceğini, iptal edileceğini ya da yavaşlayacağını düşünmüyorum.
Sonuç itibariyle Eskişehir kabinededir. Yarının ne getireceği belli değil. Eskişehir bu şansını iyi kullanmalı. Bugüne kadar 'kullandı mı' diye sorarsanız hiç düşünmeden 'hayır, yeteri kadar değil' derim.
Yaklaşık on yıldır kabinedeyiz. Güçlü isim ve makamlarla temsil ediliyoruz ama nedense bir türlü kentimizi sıçratacak sinerjiyi yakalayamadık. Yerel yönetim uyumsuzluğu burada en büyük etkenlerden biri...
İnşallah bundan sonrası daha verimli ve uyumlu olur.
Nabi Hoca'ya görevinin hayırlı olmasını diliyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 25 Mayıs 2016 16:12

Eskişehir'in Turizm Bakanlığında bekletilen projeleri , çözülse yeter!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi