Yahoo kullanıcıları dikkat!

25 Eylül 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
  • Merhaba değerli arkadaşlar. Bu hafta da yine sizler için derlediğim birbirinden ilginç teknolojik gelişmelerle birlikteyiz.
Haftaya damgasını vuran gelişme Yahho hesaplarının çalınması oldu. 500 milyon kullanıcının bilgilerinin hacker’lar tarafından ele geçirildiği haberlerinden sonra kullanıcıların şifre değişikliği yapmaları şeklinde uyarılar da birbiri ardına geldi.
Amerikalı teknoloji devi Yahoo'nun, 2014 yılında siber saldırıya uğradığı açığa çıktı.
Yahoo'dan yapılan açıklamada, veri merkezine düzenlenen siber saldırının, inceleme sonunda ortaya çıktığı belirtildi.
Bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği bilgiler arasında 500 milyon kullanıcının adı, e-posta adresi, telefon numarası, doğum tarihi, karıştırılmış şifresi, hesap doğrulamak için gereken güvenlik sorusu ve cevabının bulunduğu kaydedildi.
Siber saldırının "devlet destekli" kişiler tarafından yapılmış olabileceği belirtilerek, 2014'ten bu yana şifrelerini yenilemeyen kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri tavsiye edildi.
Açıklamada, kullanıcıların banka hesapları, kredi veya banka kartı bilgilerine ulaşılıp ulaşılamadığı konusunda araştırmaların sürdüğü vurgulandı.
Bilgisayar korsanlarının hala şirketin ağında olduğuna dair herhangi bir ize rastlanmadığı da kaydedildi.
  • Bu hafta yine teknoloji dünyasını sallayan bomba bir iddia yayıldı sanal alemde o da sosyal paylaşım platformu devlerinden Twitter ‘ın Google’a satılıyor olması haberi.
Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Twitter'ın Google'a satılabileceği yönünde söylemler var.
Birkaç gün önce satış tekliflerini değerlendirmeye başladığını bildiren Twitter, hareketli günler geçiriyor. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından birisi olmasına rağmen rakiplerinden çok daha az kazanan site, söylentilere göre Google veya Salesforce tarafından satın alınabilir.
  • Hemen hepimiz sürekli tükenen akıllı telefon pillerinden şikâyetçiyiz. Bu sorunu çözmek için kolları sıvayan UMi bir nebze de olsa kullanıcıya rahat bir nefes aldıracağa benziyor.
'Çin işi' UMi Plus cihazı, içinde barındırdığı donanımın yanı sıra aynı zamanda batarya büyüklüğü, yazılım güncellemeleri ve tasarımıyla da dikkat çeken bir telefon.
Her ne kadar Türkiye'de az tanınsa da, anayurdu Çin'de giderek kendisini geliştiren telefon üreticisi UMi üst seviye özellikler sunan UMi Plus modelini çıkarmaya hazırlanıyor.
Telefon fiyatı ve performansı ile öne çıkıyor.
İddialı UMi Plus, tasarımı, donanımsal gücü, yazılım güncellemeleri, kamera kalitesi ve uzun batarya ömrüyle fark yaratmak ve güçlü rakiplerinin karşısına çıkmak istiyor. Üstelik fiyatı Çin standartlarına göre bile muadillerine oranla ucuz!
  • Şimdi de sizlere 400 sene boyunca kullanabileceğimiz bataryadan bahsedeyim. Yanlış duymadınız 4 asır boyunca gık demeden çalışmaya devam edecek bir batarya geliştirildi, hem de yanlışlıkla üretildi desem ne dersiniz bu işe!
Bir öğrenci yanlışlıkla 400 sene boyunca kullanılabilen batarya üretti.
Kaliforniya Üniversitesi'nde görevli olan bir grup araştırmacı tam 400 sene boyunca yeniden şarj edilerek kullanılabilen ve kapasitesini neredeyse hiç kaybetmeyen bir batarya ürettiler.
 
Batarya, üniversitede öğrenim gören bir öğrencinin laboratuvarda yaptığı çalışmalar sonucunda şans eseri keşfedildi. Keşfedilmesinin ardından araştırmacıların yardımıyla üretilen batarya, 3 ay içerisinde tam 200.000 kere şarj edildi ve bu süreçte toplam kapasitesinin sadece %5'ini kaybetti. Bu da bataryanın normal kullanım ile yaklaşık 400 sene boyunca kullanılabileceğini gösteriyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi