Ve iPhone 7 Türkiye’de

16 Ekim 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’de ilk kez cuma gecesi satışa sunulan Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Apple Zorlu Center’da 14 Ekim gecesi 00:00 itibariyle başlayan iPhone 7 satışlarında İstanbul’dan Serhat Yılmazel ilk iPhone 7’nin sahibi oldu. Mağazanın Bursa, İstanbul ve Ankara'daki merkezi şubelerinde satışa sunulan iPhone 7 gece geç saatlere ve soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gördü. Mağazanın Bursa şubelerinde stoktaki iPhone 7'ler bir saat olmadan tükendi. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan iPhone, 3 bin 249 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu.
 
Google Play’de dil sorunu!
Merhaba sevgili teknoloji tutkunları, bu haftaki köşemize Google Play Store’da son güncellemeden sonra meydana gelen dil problemine değineceğim. Aslında bu sorunla ilgili ufak bir araştırma yaptığımızda kolayca çözüm üretilebiliyor.
Google Play Store’u tekrar Türkçe olarak kullanmak için aşağıdaki adımları uygulamalıyız.
Bu sorunu çözmek için yapmamız gereken çok basit bir işlem var. ‘Ayarlar > Uygulama ayarlarına’ girerek buradan ‘Google Play Store‘u’ seçin. Sağ üstteki üç noktaya tıkladığınızda güncellemeleri kaldırın ifadesi beliriyor. Bunu seçtiğinizde cihazda bulunan ‘Play Store fabrika ayarlarına dönüyor’ ve tekrar eskiden olduğu gibi Türkçe işlem yapabiliyorsunuz.
 
Siber saldırı hazırlığı
Gündeme bomba gibi düşen bir diğer haber ise, teknolojik saldırı haberi. Dün akşama doğru hemen hemen tüm haber kanalları şöyle bir haber geçti: ‘ABD Rusya’ya siber saldırı hazırlığında’ CIA’in, Demokrat Parti kurumları ve seçim kampanyasını hedef aldığı iddia edilen Rusya'ya karşı siber saldırı hazırlığı içinde olduğu bildirildi. NBC News kanalına konuşan Amerikan istihbarat yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Rusya'ya siber anlamda cevap verilebilmesi için CIA yetkililerine gerekli çalışmayı yapmaları talimatı verdiğini iddia etti. Haberde CIA ilgili birimlerin, Kremlin yönetimini ‘utandıracak’ bir siber saldırı için seçeneklerini Beyaz Saray'a sunacağı, ardından Moskova'ya ‘siber’ cevabın verileceği kaydedildi. Siber saldırı çalışmasının boyutlarıyla ilgili detay vermeyen yetkililer, ABD'nin teknolojik olarak Rusya'ya bir cevap vermesinin öncelikli amaç olduğu değerlendirmesinde bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Obama'nın ‘Rusya'ya siber cevabımız orantılı olacak’ ifadesini aktarmıştı. ABD'li yetkililerin ‘siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tutan’ önceki açıklamaları, Moskova yönetimi tarafından reddedilmişti. Coğrafyamızdaki komşularımızda kaynayan kazan anlaşılıyor ki sanal alemde de kendini göstermeye hazırlanıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi