Uyarmıştık!

25 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel inşaatı halen devam eden ve 19 Mayıs 2015 tarihinde açılacağı müjdelenmiş olan Yeni Stadyum ile ilgili TBMM’ne soru önergesi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu önergeye 2 ayrı cevap verdi.
İlk cevapta, gecikmenin nedeninin “DSİ’ye ait ve Stadyum yakınından geçen sulama kanalında gerçekleşen sızma olduğu” dile getirildi. Ancak çok geçmeden ikinci bir cevap daha geldi ve ilk cevap yalanlanarak “DSİ’den kaynaklı bir gecikme söz konusu değildir” denildi. Yani Bakanlık kendi ile çelişkiye düşerken, gecikme konusunu da netleştiremedi.
Ben Bakanlık’tan gelen ilk cevabın ‘asıl gecikme nedeni’ olduğunu düşünenlerdenim. Hatta düşünmekle kalmayıp bu durumu çok önceden dile getirmiştim.
Bakın 24 Kasım 2014 tarihinde bu köşede yer alan yazımda hangi uyarı var !”
Stadyumun hemen yanından geçen ve akıbetinin ne olacağı konusunda kesin bilgimiz olmayan bir sulama kanalı var. Duyumlarımıza göre bu açık sulama kanalı kapatılmaz ise Yeni Stadyum için büyük bir risk oluşturuyor. Özellikle bugün birçok kulübün yaşadığı zemin sorununun yaşanmaması için inşaat bitmeden adım atılması şart gibi gözüküyor.
Bu sulama kanalı DSİ’ ye ait ancak Eskişehir Sulama Birliği’ne 5 seneliğine kiralanmış. DSİ kiraladığı için kapatmak istemiyor,  Sulama Birliği’yse “Sadece kira verdiğim bir kanalı büyük maliyetler ödeyerek kapatmaya gücüm yetmez” diyor. Hal böyle olunca iş sürüncemede kalıyor ve geçen her gün aslında Yeni Stadyum adına aleyhte işliyor.
Tabi biz işin sadece bu kadarını biliyoruz ve anlatılanlar üzerinden yorum yapıyoruz. DSİ’nin veya Sulama Birliği’nin bu konuda adım atıp atmadığı meçhul. Ancak Mayıs ayında bitmesi planlanan inşaat göz önüne alındığında, acilen adım atılması gerektiğini de hatırlatmak isterim. Yoksa Okyanuslar aşıp, derede boğulacağız.”
2014’ten bugüne çok şey değişti. Eskişehirspor’un mücadele edeceği lig, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu, Spor Bakanı, Eskişehir Milletvekilleri hep değişti. Değişmeyen tek şey, hepimizin menfaatine olacak böylesi uyarıları dikkate almamak ya da üzerinde durmamaktan kaynaklı gecikmeler.
Hatta bu gecikmeleri ört bas etmek için “Stadyum hazır ama bu sene açmayacağız. Çünkü Büyükşehir yolları yapmadı, ulaşım sıkıntılı olur ve Eskişehirspor taraftarı PTT’de o stadyumu dolduramaz” diye zaman kazanılmaya çalışacağını da düşünüyorum. Ama bunlar karşılık bulmaz, zira Eskişehirspor taraftarı takımına PTT’de Süper Lig’den daha çok destek verir, yol olmasa da o stadyuma gitmesini bilir. Gecikmeye sebep olacak uyarıları dikkate almayanlar, umarım bunu ciddiye alırlar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi