Türkiye yüzyılıymış

Adalet Sarayı’nın zemin katındaki ön büroların üzerine, Adalet Bakanlığı’nın logosunda yer alan terazi ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile “Türkiye Yüzyılı” yazılı motiflerin yer aldığı bir kaplama yapıldı.

4 Mayıs 2024 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Adalet Sarayı’nın zemin katındaki ön büroların üzerine, Adalet Bakanlığı’nın logosunda yer alan terazi ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile “Türkiye Yüzyılı” yazılı motiflerin yer aldığı bir kaplama yapıldı.
Şimdi hepimiz biliyor ki “Türkiye Yüzyılı” sloganı AK Parti’nin seçim sloganı. Sonunda bu da oldu ve Adalet Sarayı’na da AK Parti’nin sloganı yazıldı. 
Şimdi ülkemizde adalet öylesine yerlerde sürünüyor ki, en fanatik AK Partililer bile “Türkiye’de adalet var” demeye utanıyorlar. Gazetecilerin “Milliyetçi paylaşımlar yaptığı” gerekçesiyle tutuklandığı, Ankara’nın ortasında uyuşturucu kartelleri tarafından susturulmak için öldürülen Sinan Ateş’in iddianamesinin bile bir buçuk senede yazıldığı bir memleketteyiz.
Neyin adaletinden bahsediyorsunuz siz? 
Kimse kusura bakmasın ancak adalet bu mukaddes toprakları çoktan terk etti. Yerine güçlünün fakiri ezdiği bir düzen kuruldu. 
Türkiye Yüzyılıymış… Aradan yüz yıl bile geçse bu düzeni kuranları Türk Milleti hiç unutmayacak.

Kesikbaş gibi düşünen yok mu?

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, işleri dolayısıyla ziyaret ettiği Çin hakkındaki izlenimlerini sosyal medyada paylaştı.
Kesikbaş Çin’in aşağı yukarı bütün şehirlerinde demiryolu bulunduğunu, bütün Çin şehirlerinin limanlara demir ağlarla bağlandığını belirtti. Kesikbaş yaptığı paylaşımlarda “Türkiyemizin de demirağlara çok ihtiyacı var.  Özellikle ESKİŞEHİR’in DEMİRYOLU İLE GEMLİK ve KÖRFEZE bağlantısı çok önemli” ifadelerinde bulundu.
Şimdi biz AK Partili dostlarımıza “Vatandaş et alamıyor” dediğimiz zaman, “Et de yemeyiversinler” diyerek işin içinden çıkıyorlar. Maşallah kendi sofralarından etler, tatlılar, istakozlar eksik olmuyor. Allah iştahlarını artırsın.
Atatürk dönemi istisna, ülkemizde demiryoluna ciddi yatırım yapmadık. Mamafih Yüksek Hızlı Trenin yapılmasının çok faydası oldu. Yine de şehirlerimizin tamamının demiryollarına sahip olması gerekiyor.
Ülkemizin asıl sorunu üretmemek. Bizim işi gücü bırakıp, “Üretimi nasıl artırırız?” bunun üzerine düşünmemiz lazım.
İşte Celalettin Kesikbaş gibi hakiki vatan evlatları sorunlarımıza işaret ediyor. Ancak dinleyen kim?
Türkiye dediğiniz ülke de “Muz Cumhuriyeti” değil. Dünyanın en bereketli topraklarından birine sahibiz. Belki petrolümüz yok ama pek çok madenlerimiz var. Dahası dünyanın en önemli ticaret yolları üzerindeyiz.
Bundan 20 sene önce Bulgaristan sınırında Bulgar polisleri, bizim şoförlerimizden bir paket bisküviyi rüşvet olarak almak için ne yapacaklarını şaşırırlardı. Bugün eski Doğu Bloku ülkelerinin tamamı bizi geçti. Bulgarların gözünde bizler fakir ve gelişmemiş ülkelerin zavallı insanlarıyız. Bulgarlar Türkiye’ye tatile geliyor. Biz ise AK Parti iktidarında ömrümüzü soğan kuyruklarında geçiriyoruz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi