Tamamen legal hacker FBI

Serkan Açıkgöz yazdı

1 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
shiftdelete.net’in verdiği habere göre, FBI İstediği Bilgisayarı Hackleyebilecek!
Yeni onaylanan yasaya göre FBI, eğer mahkeme kararı çıkarsa istediği bilgisayarı resmi olarak hackleyebilecek!
FBI'ın yasa değişikliği talebi üzerinde açılan davada Amerikan Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde çok ses getirecek bir karara imza attı. 41 numaralı yasada yapılan değişikliğe göre FBI istediği bilgisayarı, istediği yerde, istediği an hackleyebilecek! Vatandaşlar ise bu karar büyük tepki gösteriyor.

Sanal saldırılar artacak!
Medyadan takip ettiğim kadarı ile bu haber ciddi sorunları da beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Siber güvenlik alanında iç tehditler, siber saldırıların en önemlisi olmaya devam edecek, mobil teknolojilere, POS ve ödeme sistemlerine, alt yapı hizmetlerine saldırılarda ise artış gözlemlenecek. Türkiye'nin en çok maruz kaldığı siber saldırı çeşitleri, fidye yazılımları, kurumsal aldatmacayla yapılan oltalama saldırıları, kredi kartı dolandırıcılıkları, DDoS saldırıları ve mobil saldırılar şeklinde sıralanıyor.
Peki, yetkililer olayın farkında mı?
Ankara’da dünyada sadece birkaç ülkede bulunan ve yeni nesil siber güvenlik merkezi olarak nitelenen "Siber Füzyon Merkezi" kurulacak. Yakında faaliyete geçecek merkezde, artık sadece bilinen siber tehditler değil, henüz ortaya çıkartılmamış, gelişmiş karmaşık metotlar kullanan yeni tehditler de saldırıdan önce tespit edilebilecek ve önlem alınabilecek.
 
Atlanamayan reklam kâbusu
İzlemek istediğimiz videodan önce birkaç saniyelik reklam izler ve skip add aktif hale geldiğinde butona tıklayarak reklamı geçer içeriğe erişiriz. İyi de ya atlanamayan bir reklam olursa ne yaparız? Sonuna kadar hangi mesajı vermek istiyorsa izlemek zorunda kalacağımız bir reklam.
Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube'un 'atlanamayan reklam' (Bumper ads) adını verdiği yenilik çok yakında başlıyor. Hazırlanan yeni reklamlar, normalde beş saniyeden sonra atlanabilen reklamların aksine, hiç atlanamıyorlar. Hedef kitlesi mobil kullanıcılar olan yeni reklamlar, Mayıs'tan itibaren telefon ve tabletlerde görünmeye başlayacaklar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi