Siri hayat kurtardı!

Serkan Açıkgöz yazdı

26 Mart 2017 10:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İngiltere’de dört yaşındaki bir çocuk Apple'nın Siri uygulamasını kullanarak ölmek üzere olan annesi için polisten yardım istedi. Annesinin yere yığıldığını gören çocuk telefonu eline aldı. Polisin numarasını bilmeyen Roman isimli çocuk Apple'nın Siri uygulamasını kullanarak polisi aradı. İlk yardım ekipleri çağrıyı dikkate alarak anneye zamanında müdahale şansı yakaladı.
 
Whatsapp kullananlara müjde
Milyonların kullandığı popüler iletişim uygulaması Whatsapp, son güncellemeleriyle yeniliklerine devam ediyor. Whatsapp uygulamasında paylaşılan videolara stream özelliği getirildi. Bu özellik ile size gönderilen video telefonunuza yüklenirken aynı zamanda izlenebilecek, yani indirme işleminin bitmesini beklemeye gerek kalmayacak.
 
Canlılar yaşlanmayacak!
University Medical Center in Rotterdam'daki araştırmacıları, yaşlı ve hastalıklı hücrelerin yok olmasını sağlayan bir molekül keşfettiler.
Yaşlı olmasak bile, vücudumuz yaşlı ve hasar görmüş hücrelere ev sahipliği yapabiliyor. Şimdilerde araştırmacılar bu yaşlı hücreleri yok eden bir molekül geliştirdi. Molekül, yaşlı fareleri hareketlendiriyor ve daha genç gözükmelerinisağlıyor. Gelecekte, bu yenilik insanlar için de aynı şeyi başarabilir.Araştırmacılar, molekülü hızla yaşlanan mutant farelere enjekte etti. Bu kemirgenler, diğer farelerden farklıdır: Normal farelerin yarısı kadar yaşarlar ve sadece birkaç aylıkken kürkleri dökülmeye ve böbrekleri zayıflamaya başlar. Bununla birlikte, molekül, kürkün yoğunluğunu artırdı, böbrek hasarını tersine çevirdi. Araştırmacılar normal, yaşlı farelerde molekülü test edince benzer bir görüntü saptadılar. Böbreklerine ve kürklerine yardım etmenin yanı sıra, molekül çevrelerini keşfetmek için istekliliklerini de arttırdı. İnsanlar üzerinde testleri için çok erken olan bu molekülün umut vaat ettiği görülüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi