Şampiyonluk hayal mi?

18 Kasım 2016 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Kesinlikle hayır. Vasat kulüplerde şampiyonluklar için dört altın kural vardır. Büyük kulüplerde ise üç. Sayalım;
  1. Hedefe uygun yönetim; Kimse şikâyet etmesin ki bu sezon için en doğru başkan Halil Ünal’dı. Geldiği gün kürsüde ‘küçükçü’ olmadığını ispat etti. İlk ayın sonunda da çok kritik üç önemli işi bitirdi. Omurga için olmazsa olmaz üç ustayı takıma kazandırdı. Kaleci Boffin’i tutu, stoperlerin önü için Hürriyet’i getirdi ve santrafor Semih’i transfer etti. Boffin Süper Lig dahil ülkedeki en iyi üç kaleciden biridir. Hürriyet her maçın ve sezonun finalini oynayabilecek bir ustadır. Semih ise bildiğin garanti bankasıdır. Birinci kalite santrafor ve birinci kalite adamdır. Bu üç oyuncu ‘şampiyonluk omurgasının’ dörtte üçüdür. Dördüncüyü de başkan devre arasında alır herhalde.
  2. Doğru takım; Evet, takımın defoları var. Ama şu bir gerçek ki omurgadaki üç ustayla birlikte Erkan Zengin transferi de çok doğru bir psikolojik adımdı. Erkan Zengin transferine sadece bir oyuncu transferi olarak bakmak hatadır. Bu transfer, şampiyonluğu istiyorum mesajıdır. Takım sezon başı itibariyle 11 pozisyonun dokuzunu doğru planlamış durumda. Bu iyi bir ortalamadır.
  3. Taraftar; Yeni stattan kimse çıkamaz. Ancak burada taraftara büyük görev düşüyor. Açılış maçında eğer 33 bin 980 koltuktan biri bile boş kalırsa, bunun sorumlusu o tek koltuğa oturacak birini bulamayan diğer 33 bin 979 kişidir. Stat dolmalı ve rakibi boğmalıdır. Emin olun mevcut takım o statta kim gelirse gelsin yarım saatte fişi çeker.
DEVRE ARASINDA TRANSFER GEREKİR Mİ?
İki transfer yeterlidir. Stoper ve orta sahaya birer takviyeyle takım kusursuz olmasa da işi görür.

HOCA YETERLİ Mİ?
Bence çok gereksiz bir soru. Eskişehirspor’da rahmetli Abdullah Gegiç’i dışarıda tutarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim; Bugüne kadarki beş çıkışta da antrenörler takımı çıkarmamıştır. Eskişehirspor tarihindeki geride kalan beş terfide de antrenörünü üst lige çıkartmıştır. Yine öyle olacaktır. Alpay’ı tartışmaya açmak takıma zarar verir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi