O özellik artık S7’de

Serkan Açıkgöz yazdı

26 Şubat 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Samsung’un Güvenli Klasör özelliği, Galaxy S7 ve S7 Edge kullanıcılarına sunuldu.
Güvenli Klasör özelliği nedir? Galaxy Note 7 modelinde yaşanan üzücü olayların sonrasında Samsung'un hatasını telafi edebilmek için attığı adımlardan biri de, Note 7'de yer alan özellikleri tekrar amiral gemisi modeli haline gelen Galaxy S7 ve S7 Edge ile kullanıcılara sunmak oldu. Android 7.0 Nougat güncellemesi ile birlikte Note 7'de kullanılan arayüze kavuşan Galaxy S7 için, kullanıcıların uzun süredir beklemekte olduğu Secure Folder yani Güvenli Klasör özelliği nihayet duyuruldu.
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge için Güvenli Klasör özelliğini yayınladı!

Telefon mu fotoğraf makinesi mi?
Siz olsanız hangisini alırsınız? Nereden nereye. Kim bilir, sevgili Alexander Graham Bell 1876'da teller aracılığı ile ilk kez görüşmeyi sağladığı telefon adını verdiği icadının bu günlere kadar geleceğini kendisi bile tahmin edememiştir. Neyse konuyu fazla dallandırmadan asıl meselemize gelelim. Bugün akıllı telefon olarak adlandırılan ama bana sorarsanız yanımızda taşıyabildiğimiz ve dizüstü bilgisayarlardan hem daha küçük ve kolay taşınabilen hem de çok daha fazla işleri yapabilen ‘cep bilgisayarlarının’ fotoğraf çekmede de ne kadar maarif olduklarını çok kısa bir araştırma neticesinde tecrübe edinmiş oluyoruz. 
LG markası 2015 yılında G4 ve V10 modelleri ile bizi tartışmasız gördüğümüz en iyi akıllı telefon kameralarından ikisiyle tanıştırdı. Geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcıya sunulan G5 modelinde ise kameranın telefonu solladığınıgörmüş olduk. 16 megapiksellik sensörün yanına yerleştirilmiş geniş açılı kamera sensörü modüler sistem bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve alkışları da topladı. Akıllı telefon piyasasının bir diğer devi HTC markası ise HTC 10 modeli ile iddia ettiği gibi en iyi kameralı akıllı telefonlar arasında ilk sıralara adını yazdırmayı başardı.
Yine 2016 yılının ortalarında meraklılarına sunulan Galaxy 7 ve Galaxy S7 Edge modelinde kamera deneyimi çok çok daha yukarılara taşınmış oldu. Özellikle Dual Pixel ve otofokus özellikli kamera hayranlarında büyük heyecan yarattı. Bu sayede HTC 10, LG G5, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri kamera özelliklerinde devrim yaratan modeller oldu ya da modellerin başını çekti diyebiliriz.
Akıllı telefonlara yerleştirilen küçücük mercekleri ile istenilen boyutlarda ve kalitede fotoğraflar çekebilen kameralar artık fotoğraf makinelerinin pabucunu dama atıyor. Özellikle 2015 ve 2016 yıllarında piyasaya sürülen cihazlar farklılıklarını ekran ve genel gövde sağlamlıklarında, lokal bağlantılarda, internet bağlantı hız ve kalitesinde, özellikle de kameralarda ortaya koydu.
Kendimde bir Galaxy S7 Edge kullanıcısı olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki, çok yakın bir gelecekte bundan ne kadar daha fazla bir teknolojik yenilikler ve şaşırtmacalarla karşılaşabileceğimizi tahmin edebilmek çok güç.
Herkese gülümseyen mutlu fotoğraflar kadar güzel bir hafta sonu dilerim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi