Nesine.com Eskişehir Basket kendine geldi

24 Ekim 2016 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Ligde oynadığımız ilk dört maçta savunmayı tam oturtamamıştık. Çok fazla sayı yemekte ve atarak kazanmaktaydık. Ankara’da DSİ Mamak Belediyesi maçında 91-91 biten ve iki uzatma sonrası kazanılan maçtan ders çıkarttığımız ortada… Bu kez Petkim Spor önünde çok daha disiplinli, sağlam tutulan bir savunma ile oynadık. Tüm periodlarda üstün olan bizdik. Maçı da 83 – 56 açık ara bir skorla kazandık.
İlk kez oniki oyuncumuz da süre aldı. Dokuz oyuncu skora katkıda bulundu. Cemal Nalga boyalı bölgede bariz üstünlük sağladı. Hücumda ve savunmada üslendiği görevi yerine getirdi. Yunus Emre Sonsırma ve Marshall 18 er sayı ile en çok sayı bulanlardı. 16 sayı ile Duncan başarılıydı. Murat Göktaş şeytanın bacağını kırdı. 8 sayı 3 asist ile yavaş yavaş verdiği katkıyı arttıracağının sinyalini verdi. Buğrahan Tuncer, Evren Büker, Efekan Coşar, İsmail Kerem Gülmez verilen sürelerde olumlu işler yaptılar. Lig her takımın, herkesle başabaş oynayabileceği seviyede. Sahasında yenilmez denilen Sakarya B.Belediye, Pertevniyal’e kaybetti. Biz çok güzel galibiyetlerle, yavaş yavaş, takım oyununu oturtarak hedefe ilerliyoruz. Lig çok uzun bir süreç. Oyuncularımızın sakatlanmadan, bir kaza bela geçirmeden oynamaları çok önemli.
İki sayılık atışlarda % 58, üç sayılık atışlarda %40 ortalama  tutturduk. 8/10 ile az serbest atış kaçırdık ve % 80 ortalama ile oynadık.  Petkim maçında rakibin 31 rebounduna karşılık biz 40 rebaund aldık. 24 asistle onların 14 asistine karşılık verdik.
83 – 56 muhteşem bir sonuç. Rakibin oyuncularını başarı ile durdurduk ve bu sezon ilk kez bir takımı 60 sayının altında tuttuk. Bu maç SAVUNMANIN ZAFERİDİR.
Hakem üçlüsü zaman zaman ters kararlar da verse maçı çok etkileyen kararlara yer vermediler. Petkim’in direnci kırılana kadar, özellikle saldırgan olan kenar yönetimi, son periodda maç kopunca sus pus oldu ve yerine çöktü… İkinci yardımcı hakem kendisini biraz daha geliştirmeli. Arkadaşlarına uyum sağlamalı. Hızlı hücuma kalkan takımımız üç kez biri bariz arkadan çekme olarak durduruldu. Bu tür pozisyonlar hakem yetkisinde de olsa cesurca centilmenlik dışı faul kararı verilmeliydi. Yakın skorla giden maçlarda hakem arkadaşların başları çok ağrıyabilir.
Gelecek hafta Düzce’deyiz. Düzce’nin ligde kaybettiği maçlar hep son anlarda gelen sayılarla, az farklarla bitti. Yine ufak bir salonda, seyirci baskısı altında oynayacağız. Ancak tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Baskıyı rahatlıkla kaldırabileceğimiz kanaatindeyim.  Savunmada bir aksamaya sebebiyet vermezsek kolay bir galibiyet alabiliriz. Sayı bulmada bir sorunumuz yok…
Petkim galibiyeti ile bize güzel ve keyifli bir maç izleten sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Nesine.com Eskişehir Basket’e süper lig yakışır…Desteğe devam…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi