Mazeret Masası

30 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP'li belediyelerin hizmet etmesi engelleniyor. Görülmemiş bir genelge var gibi. Tüm kamu kurumlarına, bakanlık temsilcilerine, bütün bürokratlara gönderilmiş gibi... Amaç CHP'li belediyelerin hizmet etmesini engellemek. İşte son olarak Orman Fidanlığı olayı... CHP'li Odunpazarı Belediyesi ihaleyi de kazanmasına rağmen Orman Fidanlığı komik mazeretlerle elinden alındı. Musaözü'nden Kurşunlu'ya... Bu kaçıncı… Hepsini saymayacağım. AK Parti'ye tavsiyem var. Madem engel olacaksınız doğru düzgün bahaneler bulunması için çaba harcayın. Her seferinde Alamanyalar'dan oğlunuz gelmesin! Bunun için partide Mazeret Masası oluşturun. Mazeretlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı belirleyen. Daha esaslı bahaneler üretilmesini sağlayın! Böyle hiç inandırıcı olmuyor.
 
Polis çabalıyor mu?
CHP il binasının duvarına 'dikkat terörist çıkabilir' ve 'terörist destekçisi CHP' gibi yazılar yazılmıştı. Öncelikle geç de olsa bu durumu kınıyorum. Demokrasiye yapılan çirkin bir saldırıdır. Keşke AK Parti ve MHP tarafından da tepki gösterilseydi. Söz konusu yazıları kim ya da kimlerin yazdığı 'şimdilik' bilinmiyor. Polisin bu konuda ne yaptığını, işi ne kadar ciddiye aldığını bilmiyorum. Polis işi sıkı tutarsa fail ya da failleri yakalayabilir. Bunun için de emniyetin söz konusu yazılar 'AK Parti binasına yazılmış gibi' hassas olması gerekir. Bunu yazanlara da "Her türlü açılımı yapan, Öcalan, Kandil, HDP ile görüşmeler yapan, megri megri'ler söyleyen AK Parti'nin de 'terörist ya da destekçisi' olduğunu düşünüyor musunuz" diye sormak istiyorum.
 
'Uçak gelirse' tatbikatı yapılsa...
Hasan Polatkan Havalimanı'nda tatbikat yapıldı. Ekipler senaryo gereği düşerek alev alan uçağa müdahale etti. Yangın söndürüldü, yaralılar kurtarıldı, başarılı bir tatbikat oldu. Ama fakat lakin... Malum havaalanımızdan tarifeli sefer yok. Zaman zaman uçuşlar oluyor ama düzenli uçuş yok. Ekipler bir ara 'seferler başlarsa, tarifeli uçak inerse' tatbikatı yapmalı. Yapmalı ki yetenekleri körelmesin!
 
Suç ve ceza
Büyükşehir Belediyesi bir süre önce takdir toplayan bir uygulama başlattı. Bazı mahallelere otobüsle giden kadınlar belirli saatler arasında istediği yerde inebilecek. Tacizi önlemeye yönelik bir uygulama. Şüphesiz iyi niyetli bir girişim ama yetersiz. Çağdaş hukuk devletlerinde büyük, küçük işlenen her suçun caydırıcı bir cezasının olduğunun bilinmesi suç oranını önemli oranda azaltır. Bu durum caydırıcılık da yaratır. Tacizci yakalanacağını ve ağır bir şekilde ceza alacağını bilmeli. Öte yandan CHP'li Büyükşehir'in takdir gören uygulamasını AK Partili bir belediye yapmış olsaydı 'ayrımcılık' yaygarası koparılır mıydı?
 
En kötü açıklama
* Mesleğimiz gereği çok açıklama gördük.
* Kimi toplantı şeklinde yapılır, kimi yazılı açıklama şeklinde
* Bazıları uzun olur, bazıları tadında
* Öyle açıklamalar gördük ki okuyunca birbirimize bakıp 'ne demek istemiş' dedik
* Açıklamayı kendi yazan da olur, başkasına yazdıran da
* Kağıda el yazısıyla yazılan açıklamalara denk geldik
* Bazıları kurumda yapılır, bazıları dışarıda
* Tek başına ya da topluca yapılabilir
* Açıklama işe yarayabilir ya da daha büyük dertlere neden olabilir
* İyi ya da kötü pek çok açıklama gördük ama Mesut Hoşcan'ın açıklaması, son yıllarda gördüğüm en kötü açıklama. Her açıdan çok kötüydü... Basındaki yansımalarına bakınca bu konuda yalnız olmadığımı anladım.
 
Araya bir iki istek, sorun sıkıştırın bari
MÜSİAD'dan açıklama geldi. Başkan Abdul Vahap Satıcıoğlu, Başbakan olan Binali Yıldırım, yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen Nabi Avcı ve MKYK'ya seçilen Emine Nur Günay'a 'başarılılar' diliyor. ‘Güveniyoruz’ gibisinden de bazı sözler sarf etmiş... MÜSİAD, Hükümet'e yakın bir STK olduğu için 'sıradan' bir açıklama denebilir. Piyasaların sıkıntı yaşadığı şu günlerde Satıcıoğlu'ndan iki satır da olsa sorunlara değinmesini, problemleri gündeme getirmesini beklerdim. Bu haliyle MÜSİAD açıklaması iktidara 'güzelleme' olmuş. Onu yapan çoooook var. İktidarın 'acı söyleyen dostlara' ihtiyacı var.
 
Geçmiş olsun Ali Karacan
Yaşı 70'in üzerinde ama çalışma, üretme, iş görme azmi 18'inde... Yağmur çamur, soğuk sıcak demiyor koşturuyor. Ağaç dikiyor, dostlarını ziyaret ediyor, dertleri dinliyor, etrafı kolaçan ediyor... Sorunları tespit ediyor, yetkililere bildiriyor. Yapılıp yapılmadığını da kontrol ediyor. Son olarak Basma Kavşağı'nda sökülen ve tehlike arz eden demir parmaklıkları anında tamir ettirmişti. Oğlunun, torunlarının 'iki dakika dur, dinlen' tavsiyelerine ise hiç aldırış etmiyor. Aracını da çoğu zaman kendi kullanıyor. Baba Karacan'ın küçük bir kaza geçirdiğini öğrendim. Durumu iyi, sıkıntı yok. Mecburen biraz dinlenecek! Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
 
Nasıl bir başkan aranıyor?
Eskişehirspor Kongresi 4 Haziran'da. Görünürde başkan aranıyor gibi ama öyle sadece parası olan, taraftarla iyi geçinen, lobisi olan, futboldan iyi anlayan bir başkan aranmıyor! Bu özellikler maalesef yeterli olmuyor. Çok daha başka özellikler de isteniyor. Mesut Hoşcan'ın gönül rahatlığıyla kulübü devredeceği, Vali Güngör Azim Tuna ile uyumlu çalışacak ve iktidarın daha doğrusu Harun Karacan'ın onayını alabilecek bir başkan aranıyor.
 
Gün Sazak anılmadı, kullanıldı!
Rahmetliyi yılda bir kez anmaya giderdik. MHP Lideri Devlet Bahçeli de olurdu. Bahçeli son yıllarda gelmiyor, daha doğrusu kimse uğramaz oldu. Taa ki genel başkanlık seçimleri gündeme gelene kadar! İlk olarak Sinan Oğan geldi. Önceki gün de oğlu Süleyman Servet Sazak, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın geldi. Gün Bey'i kabri başında andı. Yıllardır ortalıkta görünmeyenler 'ülkücü olduklarını ispat etmek' için Sazak'a koştu. Bu ziyaret ve anma adaylara yakışmadı, içime sinmedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi