Maydanoz

Cihan Yıldırım yazdı

4 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Yeni stadın isim tartışması devam ediyor. Atatürk olarak kalmasını isteyenler de var, kulübe gelir getirmesi için isim hakkının satılmasını öneren de var.
Bu isim meselesi AK Parti'nin hayli başını ağrıtacak gibi duruyor. Haddi zatında bir süredir de ağrıtıyor...
Bana kalırsa bu durum AK Parti'yi yönetenlerin işi bilmemelerinden kaynaklanıyor. Burada AK Partililerin 'Atatürk' ismine karşı olmadıklarını varsayıyorum. O nedenle 'işi bilmiyorlar' diyorum.
İşte bu yüzden çarşafa dolanmak üzere, hatta dolandı. AK Parti bunu hep yapıyor.
Kendi hizmetini küçük gösterme, önemsizleştirme, tartışılır hale getirme... Neredeyse iktidarın her hizmetinde yaşadık bunu.
Bu kadar hizmet başka kente yapılsa ya da başka bir yönetim zihniyetinin elinde olsa, çok başka ve güzel şeyler olur. Sadece seçim sonucu anlamında söylemiyorum. Bu hizmetlerle, oy vermeyen insanların bile gönlüne girilebilirdi.
Söz konusu proje ve hizmetlerin sunumu biraz iyi yapılsa en muhalife bile, 'Kardeşim adamlar yapıyor be' dedirtirdi.
Oysa şimdi nasıl?
AK Parti, yaptığı hizmetlerin neredeyse tüm aşamasında dayak yiyor. Temel atmadan kurdele kesimine kadar...
Ye babam ye...
Bıkmadan, usanmadan yiyor...
Başkanlar değişiyor, vekiller değişiyor bu dayak düzeni değişmiyor.
Şu işler Büyükerşen'in elinde olacak ABD'ye başkan olurdu. Bak "iki park, bi tramvayla, üç heykel" ile neler yapıyor 'algıların' Hocası!
Neyse derinlere dalmayalım... Konumuza dönelim.
İktidar partisi son olarak stat meselesinde dayak yiyor. İsim meselesi yüzünden... Aslında konu kamuoyu ve Eskişehirspor yönetimi arasında konuşulması, tartışılması gereken bir konu.
Ama bizim AK Partililer dayak yemeye o kadar alışmışlar ki... Başka birine dayak atılmasına kıyamıyorlar!
İl Başkanı Dündar Ünlü, dakikalarca meseleyi izah etmeye çalışmış... Yüzlerce kelime, cümleyle "Atatürk'e karşı değiliz” demeye getirmiş. Örnekler, suçlamalar, ‘Asıl Atatürkçü biziz'ler, CHP'nin Atatürk ile ilgisi yok'lar filanlar, falanlar...
Ünlü kendini boş yere yoruyor. Beyhude bir çabayla ispat peşinde. Ve gereksiz bi şekilde partisini tartışmanın göbeğine koyuyor. Daha önce de ifade etmeye çalıştım. AK Parti konunun tarafı, muhatabı değil. Teşbihte hata olmazsa AK Parti tam anlamıyla 'maydanoz' olmaya çalışıyor.
İsim konusunda derdi, tepkisi, önerisi olan yönetime söyleyecek.
AK Parti'ye ne oluyor, bilmiyorum! Dayağa alıştığı için canı çekiyor sanırım. Koskoca iktidar partisini 'maydanoz' konumuna düşürmeye kimsenin hakkı yok.
Bu konuda CHP'yi suçlayan Ünlü "Atatürk'ü istismar ediyorlar" diyor. Bu haliyle Ünlü, CHP'ye Atatürk'ü istismar ettiriyor. AK Parti, ceza sahası içine muz orta yapıyor sonra CHP vurup gol attığında 'aha gol oldu' diye ağlaşıyor.
Ya öyle güzel orta yapmayın ya da ağlamayın mübarekler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi