Her yere yakışır

Cihan Yıldırım yazdı

6 Mayıs 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Yaklaşan oda seçimleriyle ilgili çalışmalar artıyor. Son zamanlarda sık sık bu konuyu yazıyorum. Özellikle Sanayi ve Ticaret Odası seçimleri kulisleri hareketlendirdi.
Pek çok grup gizli ya da açık seçimlere hazırlanıyor.
Bu konu, kenti yönetenlerin ya da yönetmek isteyenlerin mesaisinin önemli bir bölümünü almaya başladı.
Üye sayısının çokluğu ve bazı özel nedenlerden dolayı Ticaret Odası seçimleri daha bir ilgiyle takip ediliyor. Henüz 'adayım' diyen yok.
Mevcut Başkan Metin Güler'in de aday olup olmayacağı belli değil. Bu aşamada herkes 'nabız yoklama' aşamasında...
Neredeyse her masada 'Ticaret Odası Başkanı kim olacak', 'AK Parti kimi destekliyor', 'Metin Güler grubu ne yapacak' ya da 'Harun Karacan ne diyor' türünden sohbetler yapılıyor.
Resmi aday olmasa da kulislerde pek çok isim zikrediliyor.
O isimlerden biri EGSİAD Başkanı Serkan Zengin'di. Başkanlık hedefiyle yola çıkan Zengin, esnaf ziyaretlerine bile başlamıştı ama kısa süre sonra hedefinden de ziyaretlerden de vazgeçti. En azından biz öyle görüyoruz, duyuyoruz.
MHP'nin eski il başkanlarından Ayhan Sezer'in de Oda Başkanlığı için uzun süredir nabız yokladığı biliniyor.
Öte yandan AK Parti kanadından da pek çok isim konuşuluyor.
Osman Yüksel, Ayhan Arslan ve Hasan Tuç gibi isimler bunlardan bazıları...
Burada Hasan Tuç ismine dikkat etmenizi öneriyorum. AK Parti'nin kurucu Merkez İlçe Başkanı Tuç'un ismi giderek daha çok konuşulmaya başlandı.
Son seçimde 'partiye dönen' Tuç, ekibini toplayıp 'ilk günkü aşkla' demişti. Tuç, seçim boyunca partinin yönetim kademesiyle birlikte hareket etmişti.
Tuç, AK Parti'de 'efsane ve karizmatik merkez ilçe başkanı' olarak biliniyor. Pek çok partili kendisini ve çalışma tarzını özlediğini hala dile getiriyor.
İsmini duymaya başladıktan sonra sağı solu aradım. Kiminin haberi var, kiminin yok... Genelde hakkında olumlu şeyler söylendi. Görüştüğüm kişilerin ortak cümlesi "Hasan Başkan her yere yakışır" oldu.
"Hasan Tuç için çizmeleri giyer, canla başla çalışırız" diyenlerin sayısı da hayli yüksekti. Görüşmelerden sonra Tuç'un karizmasının hayli yerinde olduğunu gördüm.
Tuç'un Oda Başkanlığı gibi bir niyeti var mı bilmiyorum ama kendisini özleyenlerin sayısı hayli fazla... Bir şekilde 'sahalara' dönmesi gerekiyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi