Her maç bir final

Ayhan Taşçı yazdı

11 Şubat 2016 10:46
A
a
Sütiş Eskişehir

   Eskişehirspor, ilk yarı karşılaşmalarında olduğu gibi, İkinci yarıya da, Sivas spor galibiyeti ve Çaykur Rizespor beraberliğiyle başladı. Tek fark skorlar aynı oynanan futbol farklı.

    Eskişehirsporlu Yöneticiler, Teknik Heyet ve Futbolcular bir mucizenin altına imza atarak ligde kalmak adına direnmeye çalışıyorlar. Tabi ki, lig de kalmak adına en büyük Çabayı da taraftarların gösterdiğini söylemek lazım diye düşünüyorum.

    Kırmızı Şimşekler ikinci yarıya başlarken yapmış olduğu 13.transferle ligdeki takımlar arasında en çok adından söz ettiren takım oldu.13.futbolcu gereklimiydi. Bu saatten sonra onu konuşmanın hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum.

     Eskişehirspor, gerek Medicana Sivasspor, gerekse Çaykur Rizespor Müsabakalarında puanlar almasına karşın istenilen düzeyde bir performans gösterdiğini söylemek inkârcılık olur. Her iki karşılaşmada da Eskişehirspor, her hangi bir oyun felsefesi olmayan bir takım görüntüsünde olduğunu ise rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ha şunu söyleyebiliriz, iyi oynayarak kaybetmektense, kötü oynayarak kazanmak iyidir. Ancak bu kadar kötü futbol oyunuyla nereye kadar, futbolun şansı yanınızda olur, onu da ben bilemem. Ümidim odur ki, futbol şansı hep Eskişehirspor ile beraber olsun.

   Futbolcular konusunda, iyi ya da kötü her hangi bir yorum yapmak istemiyorum. Bu saatten bu takım bu futbolcularla ligi bitirecek.

   Ancak Ligin boyu kısalıp yolun sonuna yaklaştıkça, Eskişehirspor Teknik kurmaylarının, başta Teknik Direktör Samet Aybaba olmak üzere tek düşünceleri her maçın bir final niteliği taşıdığını futbolcularına ezberletmek olmalıdır. Ki öylede yaptıklarına inanıyorum.

   Eskişehirspor’un artık tesadüflere ve bekleyerek gol atmak gibi bir stratejisi olmamalıdır. Eskişehirspor, korkan değil korkutan, savunan değil, Savunma yaptıran, rakibinden ürken değil, rakibini ürküten, bir oyun formatıyla maçlara çıkmalıdır. İşin özü gardını kapatan bir boksör misali arada bir yumruk atan olmamalı, sürekli yumruk atan taraf olmalıdır.

    Son olarak şunu söylemek istiyorum, Antalyaspor’u yenecek güce sahip olan Eskişehirspor’un kaderini, oyun felsefesi ve cesareti belli edecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi