Haksızlık değil mi?

Cihan Yıldırım yazdı

13 Şubat 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Din Eğitiminden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan, bir süre önce okul müdürlerine e-posta gönderdi. Çok fazla tartışma konusu oldu. Bu nedenle e-posta'ya ulaştım. Aynen şöyle:
"Sayın Okul Müdürleri ve Değerli Öğretmenler...

2016-2017 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda okutulacak seçmeli dersleri belirleme süreci başlamış olup son tarih 19.02.2016’dır. Bu bağlamda ilkokul 4. sınıfta okuyan öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında okul müdürlerimizin II. Dönem öğretmenler kurulunda konuyu ivedilikle gündeme alıp sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri için teşvik edilmesi; bununla birlikte ilkokul ve ortaokul müdürleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından öğrenci ve velilere bu dersleri seçmeleri konusunda sağlıklı bilgilendirmenin yapılması, liselerde öğrencilerin dini konularda bilgilerini pekiştirmeleri, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerini destekleyici dersleri seçebilmeleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim."

Söz konusu e-posta bazı çevreleri 'rahatsız' etti. CHP'li Gaye Usluer, konuyu Meclis'e kadar taşıdı. Sonuçta Milli Eğitim Bakanlığı, Ali Pehlivan'ı görevinden aldı. Pehlivan, artık Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Pehlivan'ın yaptığı 'Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker' değil mi? "İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek" anlamına gelen bu davranış neden böyle tepki gördü? Pehlivan'ın görev alanı neden değişti? Doğrusu bir anlam veremedim! Bu olayın AK Parti iktidarında olması da konuya ayrı bir ilginçlik katıyor. Sabah akşam, yatıp kalkıp sosyal medyadan cümle aleme din üzerinden 'ayar' verenler bakalım ne yapacak? Bakanlığa tepki gösterirler mi?
 
Engelledikçiler vs. Önledikçiler
Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü işi şimdilik rafa kalktı. Ama tartışma bitmeyecek... Bundan sonra CHP'liler 'Biz çöküntü bölgesini cazibe merkezi yapacaktık. AK Parti'nin cesaret edemediği işe el attık fakat başaramadık. AK Parti Meclis'teki çoğunluğunu kullanıp bizi engelledi" diyecek...
'Planın boş, belirsiz ve bu haliyle bölgeye zarar vereceğini' iddia eden AK Partiler ise 'Ortada bir engelleme yok. Önleme var... Biz bölgenin Hindistan'a dönmesini, mülk sahiplerinin mağdur olmasını, bazı kesimlerin rant elde etmesini önledik' diyecek... Önümüzdeki günlerde bu yönde tartışmalar yaşayacağız.
 
Sakin, uzlaşmacı ve yapıcı
Sanayi Çarşısı ile ilgili gündem maddesi Büyükşehir Meclisi'nde görüşüldü. Beklendiği üzere tartışmalara, gerilimlere neden oldu. Ama herkesin tahmin ettiği gibi tartışmalar Büyükerşen ve AK Partililer arasında olmadı. CHP'liler daha çok da Kazım Kurt ve AK Partililer karşı karşıya geldi. Büyükerşen, daha çok ortamı yumuşatmaya, üyeleri sakinleştirmeye belki daha önemlisi de projenin hayat bulması için yeniden görüşülmesine çaba harcadı. Çabaları sonuç vermedi. Kazım Kurt'u ikna edemedi! Büyükerşen'in bu tavırları bir süre gündeme gelecek 1/25 binlik planlar için bana umut verdi. Hoca, takdir gören o tavırlarını devam ettirirse 1/25 binlik plan işini başarırız.
 
Güvendiğim kişiler
Gezici Araştırma şirketi, Türkiye genelinde halkın 'en çok güven duyduğu' isim araştırmasını yayınladı. Listede gazeteci, sanatçı, akademisyenler ve politikacılar var... O listeden hareketle kendime bir liste yaptım. İşte benim güvendiğim kişiler...
1. Can Düz
2. Bahar Bilen
3. Ali Makas
4. Soner Yüksel
5. Tarkan Demir
6. Prof. Dr. Selahattin Turan
7. İbrahim Arslan
8. Bayram Önal
9. Osman Köroğlu
10. Fesih Bingöl
11. Mustafa Birsen
 
Halil Kılıç yargılanıyor mu?
Halil Kılıç'ın başkanlık yaptığı Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası, şubat ayında Büyükşehir Belediyesi'ne Sultandere'deki bazı parsellerin imar durumu ve sanayi bölgesi olup olmadığı hakkında bilgi estedi. Konuyu araştıran Büyükşehir, ilgili yazı üzerine Tornacılar Odası'na cevap verdi.
Söz konusu Oda'nın Büyükşehir'in resmi görüşünü bildiren yazı üzerinde bazı değişiklikler yaptığı iddia ediliyor. Hatta konunun mahkemeye taşınmış. Oda Başkanı Halil Kılıç'ın 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla yargılandığı iddia ediliyor. Tüm bunların doğru olup olmadığını araştırmaya devam edeceğim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi