En çalışkan STK oldu

31 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Sivil toplumun önemi giderek artıyor. Geleceğin en önemli kurumlarından olacak. Gerçek sivil toplum örgütlerine çok ihtiyacımız var.
Her şeyi devletten, belediyeden, kurumlardan beklemek olmaz. Zaten bu imkansız bir durum. Her alanda STK'lara ihtiyaç var.
Ancak gerçek manada STK çok az.
Bizim STK'ların çoğu 'sivil' değil...
Pek çoğu tabeladan ibaret...
Kimi de belirli gün ve haftaların STK'sı...
Özellikle dezavantajlı gruplara yardım elini uzatan, eğitim ağırlıklı etkinlikler yürüten STK sayısı çok az. Son aylarda dikkat çeken çalışmalar yapan, gelecek için umut vaat eden bir STK'mız var.
Yeni kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede sayısız etkinlik yaptılar. İçeriği dolu, halka ulaşan etkinlikler... Her yaştan her kesime dokunuyorlar... Çocuğa da kadına da, yaşlıya da engellilere de hizmet veriyorlar.
Eskişehir TÜGVA'dan bahsediyorum...
Eskişehir TÜGVA, hiç şüphesiz an itibariyle kentimizin en etkili, en çalışkan ve en güçlü STK'larından biri oldu. Kuruluş aşamasında röportaj yapmıştım. Genç Başkan Fatih Sert ve ekibiyle sohbetimde güzel ve faydalı işler yapacaklarını tahmin etmiştim.
Çünkü samimiyet vardı, toplum yararına bir şeyler yapma isteği vardı...
Ama doğrusu bu kadar kısa sürede bu noktaya geleceklerini tahmin etmemiştim.
Bugün 'etkinlik' denince akla Eskişehir TÜGVA geliyor... Adeta 'belediye gibi' faaliyet gösteriyorlar.
Tekvando eğitiminden bağlama kursuna, lületaşı işlemeciliğinden mülteci çocuklara Türkçe dersine,  tefsir sohbetlerinden tiyatro akademisine kadar pek çok alanda etkinlik düzenliyorlar.
Fotoğraf sergileri, konferanslar ve toplantılar...
Eskişehir TÜGVA bugün binlerce kişiye hizmet veriyor. Geleceğin bilgili, donanımlı nesillerinin yetişmesine katkı sağlıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan 1 Haziran 2016 01:41

Maşallah Rabbim gayretinizi artırsın

0 1 Cevap Yaz
Serdar 31 Mayıs 2016 17:04

Tugva nin programlarına alıştık böyle devam etmeli :)

1 4 Cevap Yaz
aaa 31 Mayıs 2016 16:51

Çalışmalarını kurulduğu günden beri takip edip zaman zaman çalışmalarına dahil olduğumuz TÜGVA Eskişehir, sehrimizde yeni bir ses olmuş ve şehirde söz sahibi olmayı haketmistir. Rabbim yardımcıları olsun.

1 4 Cevap Yaz
selin 31 Mayıs 2016 14:42

Yorumarınızın herbiri birbirinden manasız..kusura bakmayın...bunca desteği arkasına alan tügva yetersiz onun yerinde başkası olsa ikiye üçe katlar...hele yönetim kadrosu sizin gibi manasız iddalarda bulunan içi boş insanlarla dolu...keşke sayın Cumhurbaşkanımızın desteği daha emin ellerde olsa...

6 1 Cevap Yaz
salih

yazdığınız yorumlar artniyet kokuyor. tanıdığım insanlar hakkında bu tür ithamlar aşırı ağır olmuş. başarı veya başarısızlık eleştirilebilir ve yerine öneri projeler sunulabilir ancak siz iftira atıyorsunuz, karalama yapıyorsunuz. Size şunu öneririm: Gidin bence o güzel insanlarla konuşun, eksiklik gördüğünüz her şeyi rahatlıkla söyleyebileceğiniz insanlar. Ancak iftira atmayın!

0 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi