Daha ne kadar somut olabilir ki?

23 Haziran 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
“Son günlerde engellenme meselesi hat safhaya ulaştı. Her tarafta ‘engelleniyoruz’ duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi zaten bunu klasik hale getirdi. Sonra bir belediye başkanı daha çıktı o da ‘Nefes alamıyoruz’ diyor. Nefes alamıyorsan git hastanede üst solunum servisine git, kendine baktır. Nefes alabilmen için vatandaşa düzgün hizmet edersen vatandaşta Odunpazarı’nda nefes alır, sen de nefes alırsın. Engelleniyoruz meselesini somut hale getirmek gerekiyor. Ne engelleniyor, ne engellenmiyor ?
Bu sözler Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün önceki gün yaptığı açıklamadan bazı satırlar. 
Açıklama çok geniş ve birden fazla konuya değiniyor ama bugün bu açıklamaların bu kısmından başlamak istedim.
Açıklamada satır arasında kalan bu kısım, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yaşanan süreçle ilgili serzenişlerini dile getirdiği "Nefes Aldırmıyorlar" sözüne cevap olarak dile getirildi.  Ancak hem içerek hem de üslup bu serzeniş karşısında çok nahoş kalmış durumda.
Kibarlığını, seviyesini, zekasını çok iyi bildiğimiz Ünlü'nün bu sözlere git bir hastanede üst solunum yolları servisine git, kendine baktır şeklinde cevap vermesi biraz hayal kırıklığı oldu.
Üstelik engelleme somut hale gelmeli diyen Ünlü'ye daha nasıl somut olabilir diye sormak lazım. Herhalde Belediye hizmet binası elden alınsa bile bunun bir algı olduğu iddia edilecek kadar görülmek istenmiyor bazı şeyler..

Bu iddiaları araştırıyoruz, buna izin vermeyiz deseydi !
Dündar Ünlü'den günlerdir kamuoyunda geniş yankı bulan bu iddialar karşısında daha çözümcü bir yaklaşım beklerdim.
Belediye'nin komik gerekçelerle iptal edilen ihalelerinden, kamu araçlarını kapı dışarı eden realite son derece somut değil miydi?
Okullara temizlik için bile sokulmayan Belediye ile okullarda çeşitli dernek adları ile yürütülen çalışmaların fotoğraf ve belgeleri son derece somut değil miydi?
Dündar Ünlü, Kazım bey'in iddiaları son derece ciddi ve bizleri derinden üzdü. Bu iddiaları araştıracağız bir yanlış anlamamı, tesadüf mü yoksa gerçekten böyle bir durum var mı bakacağız. Bunu kabul edemeyiz ve gerçek ise gereğini de yaparız çünkü bunlar bizim irademiz dışında ama bizi zarara uğratan gelişmeler demiş olsaydı şayet daha çok taktir toplamaz mıydı?
Çünkü özellikle Odunpazarı'nda yaşananlar bana kalırsa son derece somut. Son derece gerçek ve gerçek olan başka bir şey daha var. Bunlar İktidar iradesi dışında gelişse bile sorumlusu İktidar olacak. O yüzden bunları böyle geçiştirmek, diğer gündem başlıkları arasında hoş olmayan bir üslupla dile getirmek bu gerçekliği değiştirmiyor.

Teşekkürler AKUT
Dün akşama doğru telefonum çaldı. Eskişehirspor ve Maliye camiasının yakından tanıdığı Osman Başkan'dı arayan. 10 aylık kedisinin 5. kat camından bahçedeki ağaca atladığını ve 12 metrelik ağaçta 14 saattir mahsur kaldığını söyledi. Ağaç bahçede ve itifaiye giremeyecek bir alanda olduğu için ne yapacağını bilmiyordu. Üşenmedim gittim yerinde gördüm ve bu biçare duruma gerçekten çok üzüldüm.
Haytap'tan Ayten Tutkun'u aradım bu tür durumlarda nereden yardım alabiliriz diye sordum ve AKUT'un bir güzel yönünü daha keşfettim.
Telefonla aradığım sevgili Mete Kızıl sağolsun hemen konuyla ilgilendi ve 2 saat içinde  gerçekleştirdiği operasyon ile AKUT Eskişehir ekibi hem biz hayvanseverleri hem de sevgili Osman Başkan'ı ziyadesiyle mutlu etti.
Her can kutsaldır diyerek yüreğimizi okşayan tüm AKUT ekibine teşekkürler. İyi ki varsınız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi