Daha çok bekleriz Dönüşümü...

Soner Yüksel yazdı

11 Şubat 2016 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Beklenen gün geldi çattı. Pazartesi günü yapılan Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda karara bağlanamayan Küçük Sanayi Sitesi Dönüşümü ile ilgili 5 Binlik imar planları bugün karara bağlanacak.
Söz konusu projenin çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti Meclis üyeleri tarafından onaylanacağını düşünmek boş bir hayal olur gibi. Zira belki uzlaşı olur diye Perşembe gününe bırakılan karar ile ilgili şu ana dek tek bir somut gelişme, ılımlı bir mesaj olmaması önemli bir tavırdır. Üstelik Ak Parti Meclis üyelerinin Pazartesi Meclisi’nden çıkışta dile getirdiklerinden anlıyoruz ki, mevcut proje onaylanmayacak.
Şayet ‘Dönüşüm onaylanacak’ diyen var ise boşa bekler, hatta bu mevcut yapı ve siyasi bakış açısıyla Eskişehir herhangi bir uzlaşıyı da dönüşümü de daha çok bekler gibi gözüküyor...
 
Kurt; ‘Umudum bitmedi’ diyor ama...
Konuyla ilgili dün canlı yayına konuk aldığım Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt; “Umudum bitmedi, sabah ola hayrola” diyor ama eminim o da Meclis’ten uzlaşı çıkmayacağını biliyor. Kurt, “içi boş” diye eleştirilen planların “İçi öyle dolu ki aslında bunu tartışıyoruz” derken proje onaylanmaz ise dönüşümün iptal olmayacağını Eskişehir'in zaman kaybedeceğini söylüyor.
 
Ak Parti grubunun tavrı ve söylemi birbirinden farklı!
Şahsen Ak Partili Meclis üyelerinin mevzuata, kanuna, yerel yönetimler konusuna hakim olduğunu hatta başkalarının dile getirdiği gibi konuya uzak değil konuya son derece vakıf olduğunu ve bunun avantajı ile süreci yokuşa sürdüklerini düşünüyorum.
Elbette dönüşüm projesiyle ilgili esnafın, mülk sahiplerinin çıkarını düşünmeliyiz, kimse emeğinden, işinden olmamalı ama bunu tribüne oynanan klişe bir söylem olmaktan çıkarmak için eylem boyutunda da bir şeyler göstermek lazım.
Kurt “Bize hedef gösterin” diyor, ‘bu hedef doğrultusunda konuşalım, tartışalım, planı ona göre revize edelim’ mesajı veriyor. Ama ‘plan boş’ diyen Ak Parti Meclis üyeleri planın bu halini aylarca tartışmaya açmak ve reddetmek yerine komisyonda oyalıyor ise bazı söylemler havada kalıyor.
En nihayetinde plan değişebilir, gerekliyse revize edilecek notlar, alanlar da mevcuttur. Teknik olarak bunlar tartışılmalıdır. Ama yıllardır kangren olan bir yere neşter vuracak bir işi bazı gerekçeler ile henüz 1000'lik bir plan hazırlanmadan reddetmek Eskişehir'de siyasi tavrın bir eseri ve çıkmazıdır.
Hele ki ‘alalım’ deyip, kredi yetkisi verilmeyen, ‘sayısını artıralım’ deyip şartlı refleks gösterilen ‘Otobüs’ konusuyla aylarca komisyonlarda bekletilen meseleler gösteriyor ki, ‘hizmet yerine algı projesi yaratıyor’ diye Yılmaz Büyükerşen'e yüklenenlerin gerçekleri farklı gösterme algısıyla asıl bu algı projesini kendilerinin yaratmaya çalıştığını ve bir süre sonra buna kendilerinin de inanmaya başladığını gösteriyor...
Ne diyelim Eskişehir umutlanmasın. Meclis ve Başkan aynı partiden olmadığı sürece biz yerimizde saymak bir yana, gerilemeye devam edeceğiz komşu şehirler yanında.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi