Bu nasıl iş?

22 Ağustos 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Biri bana açıklayabilir mi lütfen? Bir ülke düşünün sizin haklarınızı koruyacak olanlar, şöyle bir açıklama yapsın;
“Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız limitinin bir anda 40’a 50’ye düşürülüp ceza yazıldığını açıkladı. Bu yöntemi uygulayanların belediyelere trafik sistemi kuran 'avcı şirketler' olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bu şirketlerin vatandaşa kesilen trafik cezalarından daha çok pay alabilmek için sürücülere adeta tuzak kurduğunu ifade etti.”
Peki bu açıklama ile biz vatandaşların, haksızlığa uğradığımızı ve bu avcı şirketlerin, kör noktalarda veyahut da avcılık yapacağı yerlerde tezgâhı kurarak herkesden hile ile ceza kestiğini belirtiyor.
Peki bizim ne yapmamız gerekiyor bir vatandaş olarak?
En çok şikayetlerimizi belirtebiliriz. İhaleyi yapan Kamu (Belediyeler), veren kamu, vatandaş ne yapsın? Bizim haklarımızı koruyacak olanlar gene siyasiler olması gerekirken, bakıyoruz onlar bizden daha muzdarip.
Gene açıklamalar devam ediyor.
“Bakan Özhaseki, belediyelerin bu işi şirketlere hasılat paylaşımı yoluyla devretmesini önlemek, sistemleri kendi paralarıyla kurup avcı şirketleri devre dışı bırakmalarını sağlamak için yasayı değiştirmeye karar verdiklerini söyledi. Bakan Özhaseki, bu amaçla torba tasarıya koydukları maddeyle, elektronik sistemlerini hasılat paylaşımı yoluyla kurduran ve işlettiren belediyelere sistem maliyeti çıkana kadar cezaların yine yüzde 30'unun ödeneceğini, ancak sistem maliyeti çıktıktan sonra bu payın yüzde 10'a düşürüleceğini bildirdi.”
Peki değişen ne? Sorun bu değişiklikle çözülür mü? HAYIR HAYIR HAYIR.
Bu torba yasa gene avcı şirkete, maliyetler çıkana kadar %30 hasılattan pay verecek. Değişen ne? Koskaca bir hiç. Yani bu şirket maliyetlerini bir an evvel alabilmek için aynı olumsuz tutumunu gene yapacak. Bu konuda bir düzenleme yok. Biz vatandaş olarak trafikte haksız yere cezalar ödemeye devam edeceğiz. Bu yasa ile avcı şirketlere bir yaptırım getiriliyor mu? Bakanımızın açıklamalarına göre koskaca bir HAYIR. Sayın Bakanım; bari bu türlü davranış içerisinde olan belediyelerimizi ve avcı şirketlerimizi açıklayın. Buna da HAYIR.
Bir düşünelim. Devletimiz dahi; bütçesinde bir sonraki yıl vatandaşlarından ne kadar ceza alacağını, bütçesinde tahmin etsin. Sonra da bunu gerçekleştirmek için çaba sarfetsin. Hatırladığım kadarıyla evvelki yazılarımdan bir tanesinde bu konuyu ayrıntılı olarak yazmıştım.
Ne diyeyim? Böyle başa böyle tarak. Neresinden tutsak elimizde kalıyor, ne diyeyim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
N.Sevinç budakoğlu 22 Ağustos 2016 14:36

Ağzına sağlık Tufancığım bizler artık koyun yerine koyulduk ,yani o kadar uysal yaratıklarız herşeye boynumuz kıldan ince sözün bittiği yer......

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi