Biraz Halil ol

Cihan Yıldırım yazdı

11 Şubat 2016 09:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç, 26 Mart 2010'da yaklaşık 16 oda başkanı olarak Odunpazarı Belediye Başkanı’nın makamında bir toplantı yaptıklarını ve Sanayi Sitesi'nin taşınılmasında çoğunlukla görüş birliği içinde olduklarını söyledi.
 
AK Partili Belediye Başkanı Burhan Sakallı defalarca 'burayı taşıyacağız' dedi. Kılıç'ın itirazını duyan olmadı. Aksine her açıklamasına iştahla destek oldu.
20 Şubat 2013'te Sakallı, "Artık bir çözüm bulunmalı. Hem esnaf hem evlerde oturanlar bu durumdan memnun değil" dediğinde de Kılıç 'Esnafın bir kısmı memnun' demedi.
 
6 Ocak 2014'te Yunusemre Kobi Sanayi Sitesi’nin temel atma töreninde konuşan Kılıç'ın "Küçük Sanayi Sitesi'ni yeni sanayi bölgesine taşımaya devam edeceğiz" dediği geçti kayıtlara.
 
3 Mayıs 2014'te yeni belediye başkanı olan Kazım Kurt'a gidip "Şehirle iç içe kalan Küçük Sanayi Sitesi'nin biran önce taşınması için bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız. Esnaflar olarak yeni sanayi sitesinde yapımı tamamlanan modern işyerlerimize geçmeyi bekliyoruz" dedi.
 
13 Ocak 2016'da Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi içerisinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde sanayi esnafıyla bir araya geldi. Burada söz alan Kılıç, "Bir aksilik olacağını zannetmiyorum. Kimse mağdur olmadan bu iş gerçekleşecek gibi görülüyor. AK Parti meclis üyeleriyle de görüşmelerimiz oluyor. Gelecek Meclis'te bu kararın geçeceğini düşünüyorum. Gönlümüz de ondan yana. Burada sanayi alanı falan kalmadı. Bu alan komple kalkacak. Onun için yolda yürümeye devam edelim" dedi.
Ve konuyla ilgili son açıklaması...
 
9 Şubat 2016'da, Sanayi'de yaklaşık 50 esnafla basın açıklaması yapan Kılıç, "Esnafla görüş alışverişinde bulunduk. Yüzde 80'i buradan gitmek istemiyor. Buranın ayrı bir sanayi sitesi olarak faaliyetlerine devam etmesini istiyoruz" deyiverdi.
 
Not: Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü ‘Halil'in anlamını 'samimi' olarak açıklıyor. Samimiyet çok önemli. Keşke Halil Kılıç güzel ismine biraz layık olabilse... Dün öyle bugün böyle olmaz. İktidarda AK Parti varsa şöyle, CHP varsa böyle olmaz. Sanayi'den önce bu sorunu halletmeliyiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi