Bir başkadır benim memleketim…

19 Eylül 2016 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ayten Alpman’ı hatırlamamak elde değil. Benim de favori şarkılarımdan ve eskimeyen klasik şarkılardan biridir. Bu şarkıyı dinlediğimde her zaman şu havaya girerim; Hakikaten bizi bir başka ülkenin anlaması mümkün değildir. Biz kendimize özel, güzel bir ülkeyiz. Öyle bir ülke düşünün ki; Halkı tankların önüne yatabilsin. Bir darbe girişiminden kısa bir süre sonra ordusuyla sınırlarını korumak için komşu ülkenin topraklarında güvenliğimizi sağlasın. Kısa bir sürede yurt içerisinde, birlik ve beraberliği sağlasın. Bu arada da büyük ekonomik bir kriz yaşamasın. Bu tür badireleri dünyada en az zayiatla geçirecek başka bir ülke olduğuna inanmıyorum. Velhasıl bizi anlamak başka ülkeler için çok zor. Zaten anlamalarına da gerek yok diye düşünüyorum. Geçmiş bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum. 
Bence bu güzel vasıflarımızın yanında; bir de öteki yönlerimizi de belirtmeden geçmememiz gerekir.
Bayram öncesi alınan bazı kararlarla; Akaryakıt ürünlerini içeren özel tüketim vergisi (ÖTV), (I) sayılı listesindeki benzin, motorin, ev kullanımı hariç LPG ile madeni yağlar ve solventlerde vergi oranları artırıldı.
Akaryakıt istasyonları zamlı tarifeyi bayram öncesi uygulamaya başladı. 
Peki hükümete sormamak elde değil, niçin bu düzenlemeleri bayram sonrasına bırakmadınız? Her bayramda daha çok düşük gelirlileri düşünerek otoyolları ve köprüleri bedava yapan (tabi yap işlet devretle yapırdığı, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü hariç), işverenlerimize ve müteşebbüslere büyük teşvikler hazırlayan, memur ve emeklilere ödenen maaşları bayram öncesine kaydıran hükümetimiz bu ÖTV ile ilgili düzenlemeleri niçin bayram sonrasına bırakmadı anlamak mümkün değil. Biliyoruz ki; bu düzenlemeden en çok gene düşük gelirliler etkilenecek. (Otobüs bilet fiyatlarındaki zamlar buna bir örnektir.)
Çünkü Maliye Bakanımızın bütçemiz ile, birlik içinde çalışıldığını, sıkı para politikasının uygulanmasında hiçbir sorunun yaşanmadığını açıkladıktan sonra; Aklımıza başka nedenleri getiriyor.
Böyle bir düzenleme ile acaba;
Son teşvik politikalarına kaynak mı yaratılmak isteniyor?
Yap işlet devret ile yapılan yatırımlara sözleşme gereği ödenecek olan devlet tazminatlarına kaynak mı yaratılmak isteniyor?
Ordunun yaptığı son harekata kaynak mı yaratılmak isteniyor?
Avrupa Birliği’nden mülteciler için gelmeyen paraya karşılık mı yaratılmak isteniyor? Vb.
Anlamak mümkün değil. Evet bizim ülkemiz bize münhasır. Belki biz onun için ülkemizi çok seviyoruz.
Ayten Alpman’ın dizeleriyle tekrar geçmiş Kurban Bayramımızı kutluyorum.
Havasına suyuna taşına toprağına
Bin can feda bir tek dostuma
Her köşesi cennetim ezilir yanar içim
Bir başkadır benim memleketim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi