Başbakan değişiyor farkında mısınız?

24 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ülkede Başbakan değişiyor, kabine değişiyor ve bu herhangi bir farkındalık yaratmıyor ise biraz düşünmek gerekmiyor mu? 
Üstelik bu değişim olağan değil olağanüstü bir şekilde, rutini bozarak gerçekleşiyor iken insanların bu konu ile ilgilenmemeleri, çok doğal, çok beklendik karşılamaları beni biraz şaşırtıyor. 
MHP’nin yapılamayan kongre süreci bile, kamuoyunda bu kadar yer bulmuş, tartışılmış ve sokakta herkesin konuşup, yorumladığı bir hale bürünmüşken, Başbakan değişimi bu kadar ilgiyle karşılanmıyor ise sebebini merak etmemiz ve düşünüp ders çıkarmamız lazım. 

Bence ülkede herkes, her siyasi gelişmenin artık normal olduğuna kanaat etmiş ya da herkes artık siyasetten yorulmuş, bezmiş ve ümidini kaybetmiş bir halde. Sizleri bilmem ama bu durum bana garip, düşündürücü ve hatta biraz ürkütücü geliyor. Umarım yanılıyorumdur. 

Üniversite süreci inşallah aksamamıştır
Geçtiğimiz haftalarda henüz Davutoğlu Başbakan iken MEB Nabi Avcı’dan Eskişehir’e dair önemli bir müjde gelmişti. Yıllardır konuşulan 3. Üniversite konusunda sürecin artık gün yüzüne çıktığı ve gerekli yasal prosedürlerin tamamlanıp, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılacağı söylenmişti. Hepimiz de heyecan yaratan bu gelişmenin akıbetinden endişemiz yok. Amma velâkin ülkede Başbakan ve dolayısı ile kabine de değişiyor ve gündem Başkanlık konusuna takılmış halde. Umarım Üniversite imzaları bu yoğun gündemin gölgesinde kalmaz ve imza süreci bir an önce tamamlanır. Sayın Bakan’ın bu konuda ağırlığını kullanıp işi nihayetlendireceğinden şüphem yok ama yine de bu ufak endişeyi fısıldayım istedim. 

Teşekkürler Eskişehir
Eskişehir Müzik Ödülleri için ES GROUP ve Genç MÜSADER aylardır mesai harcadı. Şahsen organizasyon teferruatının ne kadar ayrıntılı ve zahmetli olduğunu fark edip bu işi yapan insanlara da daha bir hayranlıkla bakmaya başladım. Elemeler, çekimler, performanslar, oylamalar, tanıtımlar derken yol aldığımız süreç 18 Mayıs tarihinde sona erecek ve ödüller sahibini bulacaktı. Ne yazık ki o gün Nusaybin’den gelen acı haberi aldık ve “Böylesi bir acıya başkentlik yapan bir şehirde, en azından bu gece de alkışa yer olmamalı” diye düşündük. Etkinliğe birkaç saat kala böyle bir kararı almak zordu ama acı haberi alır almaz görüştüğüm hem ES GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Demirdaş hem de Genç MÜSADER Başkanı Mustafa Demir, bu konuda tüm sorumluluğu üstlerine alıp erteleme kararına yardımcı oldular. Ne mutlu ki; Eskişehir bu konuda bizimle aynı duyarlılığı gösterdi, aday sanatçılarımız, davetlilerimiz, şehir dışından çıkıp gelen konuklarımızın hepsinde aynı hassasiyet vardı. Hatta bu kararı aldığımız için bizleri tebrik edenler de çoktu. Olması gereken bir işi yaptığımız için tebrik edilmek garip olsa da, bu hassasiyete ortak olan tüm Eskişehir’e ve izleyenlerimize teşekkür etmek istedim. Alışmamamız gereken, oturup üzülmemiz gereken acılara ortak oldukları için. Üstelik etkinlikler, yarışmalar, finallerin telafisi mümkün ama yitip giden canlar… Keşke onların da telafisi olsaydı.  
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi